ŠTA SE DOGAĐA U SRBIJI: Slučaj ubistva brata Vojina Mijatovića podsjeća na još jedan jezivi slučaj…

Njima dvojici određen je pritvor, nakon što je jedan uhapšen, dok se jedan predao policiji. Na teret im se stavlja teško ubistvo, za koje djelo je zapriječena zatvorska kazna do 10 godina, sa obzirom da su u pitanju maloljetna lica.


  • Regija

  • 03. Jun. 2024  

  • 0

Đorđe Mijatović, brat ministra i potpredsjednika Vlade BiH Vojina Mijatovića, brutalno je pretučen od strane dvojice maloljetnika, a potom je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru u Beogradu. Ovaj slučaj podsjetio je javnost u Srbiji na stravično prebijanje Todora Šunjke iz Tovariševa, koga su prebila djeca koja u tom momentu nisu imali ni 14 godina, a nesretni čovjek je preminuo od posljedica napada.

Maloljetnim huliganima koji su pretukli Mijatovića na teret stavlja teško ubistvo, ali pošto su maloljetni maksimalnu kaznu koju mogu dobiti je deset godina zatvora. Proteklih mjeseci sve češće smo svjedoci nasilja koje vrše maloljetnici, što je zabrinjavajući podatak. O tome koliko nasilni mogu biti nesumnjivo svjedoči i slučaj prebijanja starca iz Tovariševa koga su brutalno prebili i usmrtili maloljetnici.

Dječaci koji su u tom momentu imali 11 i 13, odnosno manje od 14 te zbog toga nisu bili krivično odgovorni, brutalno su pretukli starca Todora Šunjku, prošle godine u Tovariševu. Njega su dvojica dječaka napala nekoliko dana nakon što su se u ovo malo mjesto doselili iz Novog Sada. Zbog zadobijenih povreda glave i pluća, koje su bile izuzetno teške, on je prebačen na Neurologiju u Novom Sadu.

Todor Šunjka je nakon stravičnog prebijanja pao u komu, poslije čega su uslijedile komplikacije, a on je od posljedica povreda preminuo u Zrenjaninu. Mještani su tada ostali u šoku, jer je Todor važio za mirnog i dobrog čovjeka, sa kojim niko nije imao sukob.

Djeca koja su ga pretukla odvedena su od strane Centra za socijalni rad, koji je bio nadležan za ovaj slučaj, sa obzirom da su u pitanju djeca koja nisu imala krivičnu odgovornost.

Oni nakon toga više puta bježali iz prostorija u kojima su čuvani u Centru za socijalni rad, a nakon toga su počinili seriju krivičnih djela. Posebno se istaklo kada su opljačkali čak 32 radnje u Novom Sadu. Nakon napada na starijeg čovjeka, oni su potom napali još nekoliko ljudi. Na društvenim mrežama često su dijeljene slike mladih nasilnika, ali su nadležni ostali bez adekvatne reakcije, a zakon je takav da nema krivične odgovornosti za osobe mlađe od 14 godina.

Prebijanje brata potpredsjednika Vlade BiH

Đorđe Mijatović je pretučen kada je izašao iz zgrade u kojoj je stanovao, kada mu se sin požalio da ga dvojica mladića maltertiraju. Maloljetnici F. B. (16) i N. Z. (17) nasrnuli sa na njega i zadali mu nekoliko udaraca u glavu, koji su bili kobni za muškarca. Sve se dogodilo u jednom parkiću na Voždovcu u naselju Braće Jerković. Brat ministra Mijatovića prevezen je odmah na Urgenti centar gdje je umro, uprkos naporima ljekara.

Dan nakon što je pretučen zgradi u kojoj je živio, ali ni terenu gdje se tuča dogodila nije moglo da se priđe jer su tu bila dvojica muškaraca u crnom, za koje se pretpostavlja da su obezbjeđenje, tjerali novinare i kontrolisali osobe koje su prolazile tu. Na pitanja portala Nova šta se događa oni su rekli da rade svoj posao i da porodica ne želi da se fotografiše. Oni su sve vrijeme obilazili oko zgrade u kojoj se nalazi porodica ubijenog.

Cijeli incident zabilježen je i kamerom sa prozora jedne obližnje zgrade. Na njemu se čuju buka, a potom se vidi kako dvojica naslinika bježe u nepoznatom pravcu. Njima dvojici određen je pritvor, nakon što je jedan uhapšen, dok se jedan predao policiji. Na teret im se stavlja teško ubistvo, za koje djelo je zapriječena zatvorska kazna do 10 godina, sa obzirom da su u pitanju maloljetna lica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...