VUČIĆEVA FEŠTA CIJELU NOĆ: "Ja sam momče s Kosova, ponosim se tim" (VIDEO)

Lokalni izbori održani su u 89 gradova i općina. Liste oko Srpske napredne stranke (SNS) pobijedile su u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

  • Regija

  • 03. Jun. 2024  03. Jun. 2024

  • 1

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu snimku slavlja nakon pobjede na jučerašnjim lokalnim izborima. "Moj sin Danilo i moja braća. Živjela Srbija", napisao je Vučić. Lokalni izbori održani su u 89 gradova i općina. Liste oko Srpske napredne stranke (SNS) pobijedile su u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Na snimci koju je objavio Vučić vidi se veselo društvo koje sjedi za stolom na kojem je obilna ponuda jela. Okupljeni pjevaju pjesmu "Ja sam momče s Kosova" Milana Vasića i Dejana Petrovića. "Ja sam rođen tamo dolje, gdje protječe Drim. Ja sam momče s Kosova, ponosim se tim. Tu sam rođen, tu ostajem, božura mi mog. Oj božure, oj simbole, polja Kosovskog", glase stihovi. 

     Pogledajte ovu objavu na Instagramu.           

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Dio opozicije bojkotirao izbore

Inače, sve liste SNS-a i njenih koalicijskih partnera na lokalnim izborima nosile su ime predsjednika Srbije - "Aleksandar Vučić - Srbija sutra", što je oporba vidjela kao zlouporabu i sukob interesa, s obzirom na to da Ustav određuje šefa države kao predsjednika svih građana.

Lokalni izbori u Srbiji ponovljeni su nakon onih u prosincu poslije optužbi o krađi glasova i nemogućnosti konstituiranja gradske skupštine, a dio oporbe je jučerašnje izbore bojkotirao. Izborni dan obilježili su incidenti na biračkim mjestima, od call centra SNS-a, suzavca, sukoba pa do plaćanja građanima da glasaju za SNS i dovođenja ljudi autobusima na birališta.

(Index.hr)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...