MUNJEVITA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Pretres i hapšenje na sjeveroistoku BiH, pronađeni predmeti...

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

  • Vijesti

  • 04. Jun. 2024  

  • 0

U akciji "Plaza" uhapšeno je jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH. 

Iz SIPA navode da su jučer na području Lukavca realizovali pretrese na pet lokacija i pretres sefa u jednoj banci u Tuzli.

- Tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem toku krivičnog postupka i to mobilni telefoni, gotov novac veće vrijednosti, određena dokumentacija, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - navodi se u saopštenju.

Iz SIPA navode da se akcija sprovodi na osnovu provedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je vršila prevoz i distribuciju kokaina u velikim količinama iz zemalja Јužne Amerike u zemlje Zapadne Evrope i šire i pranje novca u višemilionskim iznosima. Dodaje se da su pripadnici grupe tokom izvršenja krivičnih djela ostvarivali komunikaciju putem Skaj aplikacije.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Lice lišeno slobode biće ispitano u Agenciji za istrage i zaštitu, a o njegovom daljem statusu odlučiće postupajući tužilac Tužilaštva BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...