VULIN NASERA ORIĆA NAZVAO KOLJAČEM: Odgovorio je na reakcije SDA o Svesrpskom saboru

Dodao je da su BiH u Dejtonu stvorile velike sile, a među njima i Rusija, a Republiku Srpsku Srbi koji su u Dejtonu izborili njeno priznanje u okviru BiH od velikih sila, a među njima i od SAD-a i Velika Britanija.

  • Regija

  • 09. Jun. 2024  09. Jun. 2024

  • 2

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi "SDA BiH trebalo da se sjeti da je koljač sa Kravice Naser Orić njen heroj".

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je više desetina puta, mnogo više nego što je morao, pa i trebao, ponovio da zahtijeva poštovanje Dejtonskog sporazuma. Ne duha sporazuma, ne tumačenja ili zaključivanja, već doslovno poštovanje i sprovođenje svake riječi Dejtonskog sporazuma. Otuda bijes i strah SDA. Bijes što su Srbi jedinstveni, a strah da će BiH funkcionisati po Dejtonu koji garantuje Republiku Srpsku, a ne po tumačenjima koja će je ukinuti. Prije nego SDA počne da optužuje Srbe za ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini, neka se sjeti da je koljač sa Kravice Naser Orić njen heroj i primjer - rekao je Vulin.

Dodao je da su BiH u Dejtonu stvorile velike sile, a među njima i Rusija, a Republiku Srpsku Srbi koji su u Dejtonu izborili njeno priznanje u okviru BiH od velikih sila, a među njima i od SAD-a i Velika Britanija.

- I pošto se SDA obraća javnosti na srpskom, da im i ja odgovorim na srpskom jeziku, Svesrpski sabor traži bezuslovno poštovanje svakog slova Dejtonskog sporazuma i očuvanje položaja tri naroda i dva entiteta. Nadam se da su sada razumjeli - poručio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na saopštenje SDA na račun Srbije i RS, u kome su istakli da je Svesrpski sabor pretnja miru, a usvojena deklaracija atak na BiH i Dejtonski sporazum.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...