NA TERENU JE I DRŽAVNI TUŽILAC: U Gacku traje ekshumacija tijela žrtve iz proteklog rata

Pronađeni posmrtni ostaci bit će prebačeni u Gradsko groblje „Sutina“ u Mostaru, radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade.

  • Vijesti

  • 13. Jun. 2024  

  • 0

Na lokaciji Staničin most u općini Gacko pronađeni skeletni ostaci.

Pomoć u pretrazi terena, nakon što je označeno mijesto potencijalne grobnice, pružali su i psi tragači koji su posebno obučeni za traženje ljudskih posmrtnih ostataka u zemlji, kao jedini psi trenirani za ovu namjenu, u saradnji sa Globalnim trening centrom za obuku pasa Norveške narodne pomoći (NPA).

Pronađeni posmrtni ostaci bit će prebačeni u Gradsko groblje „Sutina“ u Mostaru, radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade.

Na ekshumaciji su prisutni istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH i Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP), potrebni radnici i mehanizacija, kao i predstavnici policije MUP-a RS, Policijska uprava Trebinje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...