PROPALI POLITIČAR OGNJEN TADIĆ DRŽI LEKCIJE: " Dejtonski sporazum brutalno krše Bećirović i bošnjački kadar"

On je istakao da bošnjački kadar donosi odluke kojima ruši Dejtonski mirovni sporazum svuda gdje se bar jednim glasom mogu preglasati predstavnici RS i srpskog naroda.

  • Politika

  • 17. Jun. 2024  

  • 0

Savjetnik Milorada Dodika i nekadašnji njegov politički protivnik Ognjen Tadić izjavio je za Srna-u da "Dejtonski sporazum brutalno svojim odlukama ugrožava bošnjački kadar u Bosni i Hercegovini, a ne RS, kako je to učesnike samita o Ukrajini u Švicarskoj obmanuo bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović".

Tadić je rekao da su među tim odlukama protiv-dejtonsko produženje trajanja mandata sudijama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine starijim od 70 godina, pokretanje inicijative za usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN bez neophodne odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine, bošnjačka neustavna blokada Doma naroda zbog zakona o Ustavnom sudu BiH, te ometanje nadležnosti RS i Federacije BiH kada je riječ o donošenju imovinskih zakona.

On je istakao da bošnjački kadar donosi odluke kojima ruši Dejtonski mirovni sporazum svuda gdje se bar jednim glasom mogu preglasati predstavnici RS i srpskog naroda.

Tadić je ocijenio da je to jedina istina o tome ko je neprijatelj Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Činjenica da RS upozorava da takva kršenja nije spremna da trpi po bilo koju cijenu, ne predstavlja kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, nego zaštitu RS, Bosne i Hercegovine i tog sporazuma od rušilačkih napada političara poput Bećirovića. Njega i njemu slične treba pitati zašto napadaju sporazum, a ne nas koji branimo sporazum", poručio je Tadić.

Bećirović je na samitu o Ukrajini, održanom u Švicarskoj, rekao da "RS, uz otvorenu podršku Rusije, ugrožava Dejtonski mirovni sporazum i prijeti stabilnosti Bosne i Hercegovine i regiona".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...