MOMČILO CVJETINOVIĆ, ZAMJENIK NAČELNIKA SREBRENICE, ZA "SB": Nije tačno da Grujičić nije dobio podršku vrha SNSD-a

Momčilo Cvjetinović (SDS), zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, za "Slobodnu Bosnu" kaže da su se sve srpske političke partije, osim dijela SNSD-a, dogovorile oko kandidata - Mladena Grujičića.

  • Vijesti

  • 19. Jun. 2024  19. Jun. 2024

  • 0

Posljednjih dana pitanje ko će biti kandidat za načelnika Srebrenice jedno je od najaktuelnijih. 

Iako su u javnost izašli sa tri imena za kandidate za načelnika iz reda bošnjačkog naroda, Bošnjaci su odlučili da na izbore izađu sa jednim, zajedničkim kandidatom - Hamdijom Fejzićem, koji je nekoliko godina ranije smijenjen sa pozicije načelnika, a ove godine najavio je kandidaturu kao nezavisni kandidat.

Kako su Bošnjaci zbili redove, a Srbi nisu - još jedno pitanje postalo je važno u političkom smislu - da li će aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić dobiti podršku svoje stranke - SNSD-a? Mediji iz RS-a pisali su kako je nije dobio, no pravog odgovora, čini se, još nema.

Momčilo Cvjetinović (SDS), zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, za "Slobodnu Bosnu" kaže da su se sve srpske političke partije, osim dijela SNSD-a, dogovorile oko kandidata još u februaru - Mladena Grujičića.

"To je naš stav i odluka i s tim smo upoznali javnost, političke partije, pa i SNSD. Dokle se stiglo s tim ja dalje ne znam, ali nije tačno da Mladen Grujičić nije dobio podršku od vrha SNSD-a. Očekujemo da ga oni ozvaniče kao kandidata", rekao nam je Cvjetinović.

Oko pitanja da li treba da sa obje strane bude zajednički kandidat, Cvjetinović smatra da je to izbor političkih partija.

"Do sada je to obično tako bilo, mada smo na prošlim izborima imali tri kandidata iz reda srpskog naroda, a kod Bošnjaka jedan, i sada se kultivisao jedan kandidat", naveo je Cvjetinović za "SB".

Cvjetinović smatra da lider SNSD-a Milorad Dodik može dati podršku i Grujičiću i Milošu Vučiću kojeg želi dio SNSD-a kao načelnika, a koji je rođak aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra.

"Mi očekujemo da da Grujičiću kojem su sve srpske stranke dale podršku, i ne samo one, nego i organizacije proistekle iz rata, i privreda, nevladine organizacije, razna udruženja, još davno... Očekujemo i da gospodin Dodik tako postupi jer je ogromna većina kadrova SNSD-a također dala podršku, pa očekujemo razumijevanje i nema razloga da bude drugačije", naveo je Cvjetinović.

Kao i pred svake izbore, rastu očekivanja.

"Kao i svaka izborna godina rastu ulaganja u Srebrenicu, u ovom momentu ne znam koja jer nisam blizak vlastima, pa ne znam na koje projekte su mislili. Ali nažalost tako se radi u cijeloj BiH i okruženju, nešto se radi pred izbore intenzivnije ili nekoliko mjeseci pred izbore. To je postala navika i na to manje-više niko ne obraća pažnju. Dobro je svako ulaganje, pa i to. Ima mnogo obećanja oko ulaganja, naduvaju se prijedlozi, realizuje se maksimalno 20-30 posto", rekao je Cvjetinović za "Slobodnu Bosnu".

(S. Hodžić)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...