PAVLOVIĆ, PREDSJEDNIK OPŠTINSKOG ODBORA SNSD-a, ZA "SB": "Nije tačno da Grujičić ima podršku svih srpskih partija"

Grujičić je već godinama u sukobu sa predsjednikom opštinskog odbora SNSD Srebrenica Radomirom Pavlovićem koji ima svog kandidata Miloša Vučića. 

  • Vijesti

  • 19. Jun. 2024  19. Jun. 2024

  • 0

S obzirom na to da se za čelnog čovjeka jednog grada, u ovom slučaju Srebrenice, kandidat bira po nacionalnoj osnovi, pitanje zajedničkog kandidata iz reda Srba i Bošnjaka preplavilo je prethodnih dana medijski prostor.

Bošnjaci su na kraju ipak odlučili na izbore izaći sa jednim, zajedničkim kandidatom - Hamdijom Fejzićem, koji je nekoliko godina ranije smijenjen sa pozicije načelnika, a ove godine najavio je kandidaturu kao nezavisni kandidat. No još uvijek je nepoznato ko zapravo ima ili nema podršku SNSD-a, vladajuće strukture u RS-u, pa i u Srebrenici.

Momčilo Cvjetinović (SDS), zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, za "Slobodnu Bosnu" kaže da su se sve srpske političke partije, osim dijela SNSD-a, dogovorile oko kandidata još u februaru - Mladena Grujičića.

Grujičić je već godinama u sukobu sa predsjednikom opštinskog odbora SNSD Srebrenica Radomirom Pavlovićem koji ima svog kandidata Miloša Vučića, a koji je rođak aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra.

Pavlović je za "SB" rekao kako je SNSD i svi mjesni odbori SNSD-a dali podršku Milošu Vučiću.

"Nije tačno da Mladen ima podršku svih srpskih partija. Koliko znam da ni Vukan ni Trivićka ni Banjac ni SPS ni druge parohije mu nisu dale podršku i da je SNSD jači po broju odbornika od svih drugih zajedno", rekao je Pavlović za "SB".

(S. H.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...