REFIK LENDO ZVONI NA UZBUNU: "Dolazak helikoptera iz Srbije u Trebinje je vid agresije na BiH" (VIDEO)

Osvrnuo se i na saslušanja Bošnjaka u RS-u kazavši kako su to pokušaji da im se zabrani da govore i da se sjećaju

  • Politika

  • 19. Jun. 2024  

  • 4

Međunarodni dan borbe protiv seksulnog nasilja nad ženama u ratu obilježen je u Foči. Tamo je bio i potpredsjednik Federacije Refik Lendo.

"Odlazak tamo znači dati podršku ženema koje su sve ovo vrijeme govorile o istini i tražile pravdu. Imale su hrabrosti da pošalju snažnu poruku, a to je suživot bez obzira na ono što se desilo. One pokazuju da se trebamo sjećati, ali i gledati u budućnost", kazao je gostujući u emisiji '7PLUS' Hayat TV.

Komentirao je i aktuelne političke teme te se osvrnuo na širenje crne liste na kojoj su se našli pravni subjekati i dva fizička lica povezana s mrežom podrške Miloradu Dodiku.

"Svi koji narušavaju Dejton, podrivaju suverenitet BiH i unose nemir i nesigurnost trebaju biti sankcionisani. I naš politički i pravni poredak bi trebao da poduzme mjere protiv svih koji veličaju ratne zločince i negiraju genocid, ali očito u našem pravosuđu nešto nedostaje", kazao je.

Dosta se prašine diglo i nakon informacije da je jučer helikopter iz Srbije s policajcima osvanuo u Trebinju.

"To je onih 49. tačaka koje su potpisale Srbija i RS. Danas jedan helikopter, sutra eskadrila. Ovo je vid agresije Srbije na BiH u kojem helikopter prelazi vazdušni prostor i granicu i spušta se u grad na prostoru druge države. OHR treba reagovati", kazao je.

Osvrnuo se i na saslušanja Bošnjaka u RS-u kazavši kako su to pokušaji da im se zabrani da govore i da se sjećaju.

"Slučaj Emira Suljagića je pokazatelj da je naše pravosuđe u teškoj krizi", kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...