MIROSLAV VUJIČIĆ IZ SNSD-a BRANI NEGATORA GENOCIDA NENADA NEŠIĆA: "Politizacijom pokušali da RS ostane bez ministra"

"RS mora imati ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. Nismo podržali tu priču koja je neiskrena", rekao je Vujičić novinarima.

  • Politika

  • 20. Jun. 2024  

  • 0

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Miroslav Vujičić izjavio je da su "bošnjački zastupnici politizacijom bolnih tema iz devedesetih godina o kojima nema saglasnosti u Bosni i Hercegovini pokušali da smijene ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića i RS ostave bez ministra u Vijeću ministara BiH".

Vujičić je rekao da zastupnici iz RS to nisu dozvolili na današnjoj sjednici Predsjedničkog doma Parlamentrane skupštine BiH.

"RS mora imati ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. Nismo podržali tu priču koja je neiskrena", rekao je Vujičić novinarima.

Da je više iskrenosti kod kolega zastupnika u Predstavničkom domu, kaže Vujičić, moglo bi se razgovarati o radu svakog ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

"U tom slučaju ćemo vidjeti da su ministri iz RS u prethodne dvije godine postigli daleko bolje rezultate od kolega Bošnjaka i nekih Hrvata", rekao je Vujičić.

On je istakao da poslanici iz" RS neće dozvoliti da se bilo ko u Vijeću ministara smjenjuje povodom tema koje su bolne, posebno za Srbe, poput Srebrenice i politizacije drugih bolnih pitanja o kojima ne postoji saglasnost u BiH".

Zastupnici iz RS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu podržali inicijativu Kluba SDA za smjenu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića koja je upućena na usaglašavanje Kolegijumu ovog doma, jer nije dobila entitetsku većinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...