EPISKOP METODIJE NASTAVLJA POLITIKU "SRPSKOG SVETA": "Zapadni ambasadori čine sve da unište Srbe, ali tu je Marko Kovačević"

On se okomio na „zapadne ambasadore” juče tokom skupa u selu Počivala u Banjanima

  • Regija

  • 23. Jun. 2024  23. Jun. 2024

  • 1

Pozdravljam ambasadore koji su došli, BRATSKE RUSIJE i BRATSKE SRBIJE, i mi smo uvijek jedno, a ovđe nema ZAPADNIH AMBASADORA — rekao je Ljubiša Ostojić, alijas episkop Metodije, čelnik eparhije budimljansko-nikšićke Crkve Srbije (SPC).

On se okomio na „zapadne ambasadore” juče tokom skupa u selu Počivala u Banjanima, SO Nikšić, piše AntenaM.

„Nažalost, zato što, iako mi POKUŠAVAMO DA IM SE DODVORIMO I DA KLEČIMO, čine sve da nas UNIŠTE i da izbrišu naš identitet, da nas promijene i da ne budemo ono što su Srbi bili, nego da postanemo neki drugi ljudi koji će izgubiti svoj lik i oblik, svoje dostojanstvo, svoju vjeru, svoju istoriju, svoj jezik”.

„NEMA IH” — nastavio je Ostojić, ali „ovđe su i konzuli, i narodni prvaci, tu nam je i MARKO KOVAČEVIĆ, predśednik Opštine Nikšić“.

alt

Ostojić je prozvao „zapadne ambasadore” dok su u Počivalima otkrivali spomenik izvjesnom Blagoju Krušiću, rođenom 1880. godine. Taj je, kao devetogodišnjak s porodicom zavazda napuštio rodno selo i Crnu Goru, naseljavajući se na jugu Srbije, neko selo kod Kuršumlije, „prošao oslobodilačke ratove” Srbije, odlikovan, avanzovao u Niš, e da bi se — objasnio Ostojić — „kad je došao II svjetski rat i tada prijavio svome kralju i komandantu”.

Avaj, po prilici 1944. godine, tomo u Srbiji „ubila ga bratska ruka od ideoloških komunista i OZNE koja ga je mučila i zlostavljala”, kako reče Ostojić, „pljunuli prvo na sve ono što je narodno i tradicionalno, na svoje korjene, na identitet i dali se u službu neprijateljima srpskim da unište sve što je srpsko”.

alt

„I danas” — valjao je dalje Ostojić — „kada nam ove ZAPADNE RIJEKE koje ODNOSE NAŠE ŽIVOTE i našu omladinu i naše ljude, koje ih NA POGREŠAN NAČIN VASPITAVAJU i čine sve ono što su činile te ideologije, koja je ubila i Blagoja, i ostavila ga bez prava na grob i mramor, pa smo mu ovđe, u njegovom selu podigli spomenik”! Etc.

Skupu prisustvovao i Vladimir Božović, bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori. Iz ogranka Crkve Srbije na svome sajtu objavili:

„Sabranju su prisustvovali: ambasadori Rusije i Srbije u Crnoj Gori VLADISLAV MASLENIKOV i Nebojša Rodić, generalni konzuli Srbije u Crnoj Gori i Americi, vojni izaslanici, predśednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i drugi gosti. Vijenac na spomenik položila delegacija države Srbije sa ambasadorom Rodićem na čelu”.

Napominjemo, ambasador Maslenikov, takođe i prisustvovao i beśedio nedavno, prilikom šovinističkog ispada Marka Kovačevića.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...