PROCURIO DOKUMENT: Zbog ovoga su bh. glumcu Feđi Štukanu zabranili ulazak u Srbiju...

Sarajevski glumac se danas prvim letom vraća u Bosnu i Hercegovinu.

  • Društvo

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

Bosanskohercegovačkom glumcu i književniku Feđi Štukanu jučer nije dozvoljeno da uđe u Srbiju i tom prilikom mu je uručena odluka o odbijanju ulaska u tu zemlju.

Kao razlog zabrane ulaska Feđi Štukanu u Srbiju navedeno da je to zbog „negativne procjene bezbjednosnog rizika“.

„Utvrđeno je da u vezi sa ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika (član 15, stav (1) tačka 8 Zakona o strancima)“, navodi se kao razlog odbijanja ulaska u Srbiju.

alt

Feđa Štukan

U dokumentu se navodi da je Feđa Štukan zadržan u 17.40 na aerodromu „Nikola Tesla“ nakon što je došao letom iz Sarajeva.

Sarajevski glumac se danas prvim letom vraća u Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...