BURNA NEDJELJA U SREBRENICI: MUP RS-a spriječio tragediju, kod muškarca pronađen arsenal oružja

Pripadnici PS Srebrenica i Staničnog odjeljenja policije Skelani pretresli su kuću, pomoćne objekte i vozila u vlasništvu M.B. s područja općine Srebrenica. 

  • Hronika

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

Policija je tokom pretresa na području Srebrenice pronašla oružje i municiju kod M.B., koji je spriječen u samoubistvu. 

Pripadnici PS Srebrenica i Staničnog odjeljenja policije Skelani pretresli su kuću, pomoćne objekte i vozila u vlasništvu M.B. s područja općine Srebrenica. 

Tom prilikom, pronađeno je i privremeno oduzeto oružje i više komada municije: pištolj i puška marke "Zastava", 473 komada municije različitog kalibra, prazan okvir automatske puške i "škorpiona" i sporogoreći štapin dužine 10 m.

    image

/ MUP RS

Prethodno je prijavljeno u subotu da M.B. planira samoubistvo, koje je spriječeno brzom rekacijom.

- Policajci su izvršili uviđaj. Alkotestiranjem M.B. utvrđeno mu je 2,77 g/kg alkohola u organizmu. On je uhapšen i od njega su privremeno oduzeti jedan lovački karabin i 42 komada municije - naveli su iz policije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...