VUČIĆ I MANDIĆ PRIPREMAJU HAOS DAN NAKON SREBRENICE: Za 12. juli planiraju nastavak "svesrpskog sabora"? (VIDEO)

I sam Andrija Mandić rekao je da je cilj rezolucije o Jasenovcu da umanji značaj UN-ove rezolucije o genocidu u Srebrenici

  • Regija

  • 29. Jun. 2024  29. Jun. 2024

  • 0

Iz Srbije uz pomoć svojih ovdašnjih konfidenata planiraju za 12. jul (Petrovdan) o.g. svojevrsni nastavak „svesrpskog sabora” („Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska"), koji je 8. juna održan u Beograd, javlja AntenaM.

Novi, modifikovani skup bi se održao u Crnoj Gori, vjerovatno u Podgorici. 

A uslijedio bi svega dan nakon što 11. jula bude obilježen, prvi put, MEĐUNARODNI DAN PROMIŠLJANJA I ŚEĆANJA NA GENOCID U SREBRENICI 1995, na temelju nedavno usvojene rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija — za koju je glasala i Crna Gora. 

Andrija Mandić, predsjednik Skupštine, kazao je na kraju jučerašnje parlamentarne rasprave o rezoluciji o Jasenovcu, a koja za jedan od ciljeva ima pokušaj da umanji značaj UN rezolucije u Srebrenici — sljedeće: 

„Ja bih posebno volio da MOJE SUNARODNIKE, posebno one NAJODGOVORNIJE, iz BEOGRADA i BANJA LUKE dočekamo za Petrovdan U CRNOJ GORI”. 

„Da se bratski pozdravimo i kažemo da smo MI JEDAN OZBILJAN NAROD i da ovaj region ima budućnost”, reče Mandić.

„Antena M” doznaje da se okupljanje „najodgovornijih” Mandićevih sunarodnika iz Beograda i Banja Luke, koje bi trebalo da se održi u Podgorici — kreira uz asistenciju Crkve Srbije (SPC). 

Naime, formalni povod bi bila hirotonija za episkopa Darka Đerkovića, alijas Pajsija, koga su, takođe u Beogradu, na arhijerejskome saboru 14-18. maja o.g. izabrali za episkopa dioklijskoga, tj. vikara (pomoćnika) Joanikiju Mićoviću.

Liše patrijarha Srbije Porfirija Perića, naši izvori ne isključuju da će „svesrpskom saboru” prisustvovati i ALEKSANDAR VUČIĆ, te Milorad Dodik.

Svi pomenuti — Vučić, Dodik, Mandić, Perić, Mićović… osudili su rezoluciju UN o Srebrenici kao „antisrpsku”. 

Vučić, nakon jučerašnjeg skupštinskog usvajanja Mandićeve rezolucije o Jasenovcu, za koju malo ko ne vjeruje da je naručio preko lidera Nove srpske demokratije — namješta sebi priliku da u Crnoj Gori neposredno „čestita”. 

„Ako donesu tu rezoluciju, ČESTITAM IM”, rekao je Vučić prekjuče za TV „Pink”.

Podśećamo, Miloš Vučević, premijer Republike Srbije, boravio je prekjuče u Pljevljima, dočekan od gradskoga rukovodstva iz Mandićeve stranke i naravno ogranka Crkve Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...