HRVATSKE MEDIJE POŠTEDJELI: Rusija zabranila desetine medija iz Evropske unije kao odgovor na sankcije

Nijedan medij našeg zapadnog susjeda nije se našao na "crnoj listi" Kremlja.

  • Evropa

  • 25. Jun. 2024  25. Jun. 2024

  • 0

"Kao odgovor na odluku Vijeća EU od 17. maja o zabrani emitiranja tri ruska medija, uključujući RIA Novosti, Izvestia MIC i Rossiyskaya Gazeta, koja stupa na snagu od danas, 25. juna, uvode se kontramjere koje ograničavaju pristup radiodifuznim resursima na teritoriji Ruske Federacije za medije zemalja članica EU i medijske operatere EU koji "sistemski šire lažne informacije o specijalnoj vojnoj operaciji", saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova ove zemlje, prenosi Politički.ba.

"Ruska strana je više puta na različitim nivoima upozoravala da politički motivirani progon ruskih novinara i neopravdane zabrane ruskih medija u EU neće ostati bez odgovora. Bez obzira na to, Brisel i glavni gradovi zemalja bloka su radije radile na daljoj eskalaciji situaciju. Uvođenjem još jedne nelegitimne zabrane, natjerali su Moskvu da uvede simetrične i proporcionalne protumjere. Odgovornost za ovakav razvoj događaja snosi isključivo rukovodstvo EU i zemlje ove asocijacije koje su podržale ovu odluku.

Ruska strana će revidirati svoju odluku u vezi sa gore navedenim medijskim operaterima, ako se ukinu ograničenja prema ruskim medijima", saopćilo je Ministarstvo.

Među desetinama medija nema niti jednog iz Hrvatske.

Ruske vlasti sankcionirale su neke od najjačih emitera Evrope, te Frankfurter Allgemeine Zeitung, Politico, ORF, dva slovenačka medija... alt   alt alt alt alt alt  alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...