BURRITOSI S GOVEDINOM ČAK I ZA DORUČAK: Ovo ukusno tipično meksičko jelo bit će na vašem tanjiru za...

(...) nešto manje od sat vremena.

  • Gastro

  • 26. Jun. 2024  26. Jun. 2024

  • 0

Sastojci:

Mješavina začina za tacose:

1 kašičica čilija

¼ kašičice luka u granulama

¼ kašičice bijelog luka u prahu

½ kašičice origana

½ kašičice kima u prahu

1 kašičica mljevenog bibera

1 kašičica soli

Meso:

240 gr nemasnog goveđeg mljevenog mesa

1½ kašičice fino nasjeckanog luka

310 gr šalše od paradajza

1 konzerva od 400 gr graha

60 ml vode

100 gr naribane gaude

6 tortilja, zagrijanih

Priprema:

Mješavina začina za tacose:

1. Sjedinite sastojke Navedene sastojke pomiješajte u manjoj posudi.

Meso:

Dinstajte:

2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri prodinstajte luk i govedinu. Dinstajte dok meso više ne bude roze boje. Umiješajte šalšu i 1 kašiku začina za tacose pa pustite da zakuha. Smanjite vatru i ostavite da krčka otprilike dvije do tri minute. Prebacite u veću posudu i ostavite sa strane.

Blendajte:

3. U blender ubacite grah i vodu te miksajte dok smjesa ne bude glatka pa dodajte u posudu s govedinom i umiješajte sir.

Zarolajte tortilje

4. Pola šoljice (otprilike 120 gr) smjese stavite na sredinu svake tortilje. Rubove i krajeve tortilje savijte pa zarolajte i poslužite.

Poslužite: 

5. Tako pripremljene burritose možete i zamrznuti do mjesec dana; jednostavno svaki burrito zamotajte u aluminijsku foliju i masni papir za hranu pa smrznite. Kada ih budete htjeli jesti, jednostavno ih odmrznite u mikrovalnoj na dvije do tri minute.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...