APSOLUTNO AROMATIČNO: Ljetna salata s tjesteninom i pestom, napravite je po ovom receptu

Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu.

  • Gastro

  • 30. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

Potrebno: 

• 250 g tjestenine po želji

• cherry paradajz

Za dresing:

• tri kašike pesta alla genovese

• so i biber

• dvije kašike parmezana

• sok jednog limuna

• kašika škrobne vode od tjestenine

• svježi bosiljak

• parmezan

Priprema

Skuhajte tjesteninu i prohladite je. Paradajz narežite na pola. Pripremite dresing. Pomiješajte pesto, parmezan, sok jednog limuna i malo škrobne vode kako bi smjesa bila glatka pa začinite po želji. Prelijte preko tjestenine i sve dobro promiješajte. Ukrasite svježim bosiljkom. Po želji pospite parmezanom. Poslužite odmah.

Savjet: Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu. Pesto je aromatičan umak koji će izvrsno i u trenu oplemeniti razna jela. Najčešće se koristi kao umak za tjesteninu, no vrlo je ukusan i uz njoke, guste juhe, pizzu, lazanje, pečeno ili kuhano meso, ribu i povrće, kao dodatak preljevima za salatu ili najjednostavnije kao namaz za kruh.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...