NAKON HAPŠENJA U NJEMAČKOJ: Otkriven identitet navijača Srbije koji je nosio majicu s referencom na genocid u Srebrenici

Radić se sada, kako prenose mediji, nalazi na poziciji direktora Elektroizgradnje Beograd i navodno bi mogao postati i predsjednik SO Zvezdara

  • Hronika

  • 27. Jun. 2024  

  • 0

Posljednji dan učešća fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nije mogao proći bez nereda.

Njih su inicirali navijači Srbije kada su nekoliko sati prije utakmice sa Danskom napali navijače ove zemlje, ali i njemačku policiju.

Odgovor pripadnika sigurnosti bio je žestok, ubrzo su potjerali navijače Srbije i uhapsili nekoliko njih, a posebno zanimljivo je jedno ime.

Naime, na fotografiji koja je obišla društvene mreže prikazan je muškarac sa majicom ‘Mi nismo genocidan narod‘, koga je uhapsila njemačka policija, a koji je, vjerovali ili ne, bivši sekretar za obrazovanje grada Beograda. 

Riječ je o Nenadu Radiću koji je na mjesto sekretara postavljen 2022. godine, a ostavku na isto podnio u septembru 2023. 

Radić se sada, kako prenose mediji, nalazi na poziciji direktora Elektroizgradnje Beograd i navodno bi mogao postati i predsjednik SO Zvezdara. 

Slogan ‘Mi nismo genocidan narod‘ ima posebnu referencu na genocid u Srebrenici koji zvanična politika Srbije, uprkos zvaničnim presudama, ne priznaje. 

Iako genocid nikada nije pripisivan cjelokupnom srpskom narodu, ovakvi slogani su samo jedan u nizu pokušaja Srbije da izbjegne odgovornost za zlodjela počinjena na prostoru bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina prošlog vijeka, a posebno u Bosni i Hercegovini. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...