MIŠA BRKIĆ RAZOTKRIO VUČIĆA: Jasno je šta radi predsjednik Srbije, to je jedan mehanizam kojim vi ubjeđujete ljude…

Što se tiče zabrane skupa „Mirdita, dobar dan“, Brkić kaže da je za njega to očekivano.

  • Regija

  • 28. Jun. 2024  

  • 0

Ekonomski novinar Miša Brkić je danas govorio za „Među nama“ o festivalu „Mirdita, dobar dan“, novcu koji cirkuliše u Fudbalskom savezu Srbije i EXPO projektu.

Što se tiče zabrane skupa „Mirdita, dobar dan“, Brkić kaže da je za njega to očekivano.

„Za mene je bilo očekivano, posle najave da srpska policija to neće tolerisati, nije bilo dileme da će se danas dogoditi ovo što se dogodilo“.

On je dodao da ne sumnja da je to instruirano sa nadležnog državnog mjesta, kao u sličnim manifestacijama koje su ranije održavane u Beogradu, piše Nova.rs.

„Kad god nije vlastima to odgovaralo, na ulicu su izlazile grupe ljudi sa transparentima, ikonama i onda je policija pod tom navodnom prisilom morala da zabrani takve manifestacije“, objasnio je Brkić.

Dodao je kako je stalno postojala tenzija ispod površine, i da je u društvu rasla netolerancija.

„Ova deseta godišnjica je godišnjica netolerancije Beograda prema drugima“, rekao je Brkić.

Dodao je da od hira vlasti i atmosfere koju vlast proizvodi u društvu zavisi da li će sljedeće godine festival biti održan.

„Šalje se poruka da je albanski uticaj previše prisutan da bi se homogenizovalo srpsko javno mnjenje protiv Albanaca“, rekao je sugovornik.

Brkić je onda prokomentarisao novac koji je uložen, prema riječima predsjednika Srbije, u fudbal.

„Predsednik kaže toliko smo novca dali za fudbal i rukomet, prvo nismo mi dali, zna se ko je dao, to je bila privatna odluka jednog čoveka“, objasnio je Brkić. On je rekao da je vrlo vidljiva ta disproporcija između ulaganja države u sport i malih efekata, odnosno, rezultata koji iz toga proizilaze.

„Ono što je mene zaintrigiralo, to je selektorova izjava dan nakon što se zna da se Srbija vraća kući, ta disproporcija između percepcije selektora i rezultata“, rekao je Brkić. Dodao je da potpuno razumije selektora, i da je on samo preuzeo pelcer iz srpske politike, jer oni imaju niz političara koji ih ubjeđuju da je Srbija lider po raznim ekonomskim parametrima.

„Taj fenomen me interesuje, stvaranje lepše stvarnosti nego što ona zaista jeste, i to je jedan mehanizam kojim vi ubeđujete ljude da je ovde zaista bajno“, rekao je Brkić. Njemu je logičnije da se političari pridruže zajedničkoj volji naroda, da je selektor zapravo napravio neuspjeh u Njemačkoj, i da je moguće da on bude žrtveni jarac cijelog tog sportskog debakla.

„Što se tiče EXPA kao moguće eksplozivne naprave za privredni rast Srbije, treba se vratiti na činjenicu da je to sajamska manifestacija sportskog i zabavnog karaktera“, objasnio je on.

On je dodao da je to jedna usko specijalizovana manifestacija oko koje vlast sada pokušava da osmisli novi privredni plan. „Sada će oko toga biti nakalemljeni klinički centri, bolnice, auto putevi i obnova škola“, dodao je Brkić.

Također je dodao da Beogradski sajam nije neka kompanija koja se dičila uspješnim poslovnim rezultatima. „To što preseljavamo sajam s jedne lokacije na drugu, ne znači da će biti profitabilniji“, rekao je Brkić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...