HRVATSKA UZVRAĆA UDARAC ANDRIJI MANDIĆU I SKUPŠTINI CG: Nema ulaska u zemlju zbog Rezolucije o Jasenovcu?

Predstavnik Mosta Miro Bulj uputio je zvanično u proceduru zaključak kojim bi za sve poslanike koji su glasali za rezoluciju proglasio nepoželjnim u Hrvatskoj.

  • Regija

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Nakon teksta "Jutarnjeg lista" u kojem se tvrdi da Evropska unija kažnjava Crnu Goru zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu, iako je očigledno da iza neprijateljskih poruka Podgorici stoji Zagreb, danas stiže nova vijest.

Hrvatski poslanici predlažu kao mjeru protiv Podgorice zbog usvajanja dokumenta o osudi ustaških zločina, da poslanicima koji su glasali u Skupštini Crne Gore bude zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Tako predstavnik Mosta Miro Bulj uputio je zvanično u proceduru zaključak kojim bi za sve poslanike koji su glasali za rezoluciju proglasio nepoželjnim u Hrvatskoj.

"Uputio sam zaključak da se Vlada Hrvatske obaveže da crnogorske zastupnike proglasi personom non grata zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike srpskog sveta, nastavka velikosrpske politike iz 90-ih godina", rekao je Bulj.

I predstavnica HDZ-a Danica Baričević kaže da je neprihvatljivo da Crna Gora donese takvu rezoluciju.

"I najnaivnijima je jasno zašto su vladajući u Crnoj Gori to učinili upravo sada. Kao vjerni vazali onih koji trenutno vladaju Srbijom zasigurno su dobili uput da po bilo koju cjenu skrenu pozornost srpske, crnogorske i svjetske javnosti s činjenice da je u Generalnoj skupštini UN 23. maja 2024. usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici", kaže Baričević.

Oglasio se i predstavnik Srba Milorad Pupovac riječima da kao predstavnik naroda koji je najviše stradao u Jasenovcu, nijedna rezolucija nije po meri ni po srcu.

Poručio je kako su o tome najmanje pozvani da govore oni koji u hrvatskom Saboru uzvikuju „Za dom spremni“, ili kače zastave s tim natpisom, prenosi RT Balkans.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...