DAČIĆ UMIRUJE JAVNOST: Građani nemaju razloga strahovati, članovi vehabijskog pokreta se nadziru"

Crveni stepen sigurnosti u Srbiji i dalje na snazi

  • Regija

  • 03. Jul. 2024  

  • 0

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u srijedu da građani Srbije nemaju razloga strahovati za sigurnosnu situaciju te dodao da se detaljno provode sve potrebne akcije poslije terorističkog napada ispred izaelske ambasade u Beogradu gdje je u subotu napadnut pripadnik žandarmerije.

"Znamo da je riječ o više pojedinaca koji su okupljeni u vehabijskom pokretu čiji je dio Miloš Žujović. Oni su već saslušani i radi se opsežna istraga, te provjeravaju i najmanji detalji", rekao je Dačić. 

Žujević (Salahudin), u subotu oko 11 sati iz samostrela je pogodio u vrat pripadnika žandarmerije koji je osiguravao izraelsku ambasadu u Beogradu.

Muškarac je više puta prilazio policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro.

Dačić je istaknuo da se "članovi vehabijskog pokreta, barem oni istaknutiji, nadziru", i da nema razloga za strah te dodao da je crveni stepen sigurnosti u Srbiji i dalje na snazi.

"Dovoljno govori činjenica da je i crveni stepen sigurnosti produžen nekoliko dana, a pripadnici svih nadležnih službi neumorno rade na preveniranju eventualnih novih pokušaja napada", rekao je Dačić, prenosi Beta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...