BRITANCI PAMTE ŠTA SE DESILO 11. JULA 1995. GODINE: U Northamptonu će biti održana ceremonija u znak sjećanja na genocid u Srebrenici

Zemlje članice Ujedinjenih naroda nedavno su glasovale za proglašenje 11. jula godišnjim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine

  • Evropa

  • 06. Jul. 2024  

  • 0

Gradsko vijeće engleskog grada Northamptona donijelo je odluku o obilježavanju genocida u Srebrenici 11. jula.

Kako je saopćeno iz gradske uprave, ceremonija sjećanja u čast žrtvama genocida u Srebrenici na njegovu 29. godišnjicu bit će održana će se u četvrtak, 11. jula, u 10.45 sati u dvorištu Guildhall na St Giles’ Square u Northamptonu.

Ljudi su pozvani da se pridruže predstavnicima Vijeća zapadnog Northamptonshirea, ureda lorda-poručnika, policije Northamptonshirea, Foruma mješovitih zajednica Northamptonshirea i drugima, da čuju govore i održe minutu šutnje u 11 sati, u čast 8.000 muškaraca i dječaka Bošnjaka, koji su masakrirani u Srebrenici u Bosni u julu 1995.

Cvijet Srebrenice također će biti podignut na svim glavnim uredima Vijeća Zapadnog Northamptonshirea u Daventryju, Northamptonu i Towcesteru i zapaljene svijeće sjećanja kako bi se obilježio genocid.

- Dan sjećanja je dio 'Sedmice sjećanja na Srebrenicu', koja se održava od 12. do 19. jula, a ovogodišnja tema je 'Ja sam jer si ti', naglašavajući važnost suprotstavljanja onima koji nas pokušavaju podijeliti i zauzeti se jedni za druge. protiv mržnje, diskriminacije, uznemiravanja ili predrasuda. Također će pomoći osnažiti sve u našim zajednicama da shvate važnost međusobne povezanosti kako bi pomogli u izgradnji sigurnijeg, jačeg i kohezivnijeg društva za sve - saopćili su iz gradske uprave Northamptona.

Zemlje članice Ujedinjenih naroda nedavno su glasovale za proglašenje 11. jula godišnjim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...