VRHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Temperature prelaze 40 stepeni, ali stiže i zahlađenje…

Na jugu i sjeveru zemlje, dani će počinjati vrlo toplim jutrima, što znači da se temperatura tokom noći neće spuštati ispod 20. stepeni.

  • Vijesti

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Narednih dana u Bosni i Hercegovini izvjesno je sunčano i još toplije vrijeme. Naime, s utorkom počinje još jedan ovogodišnji toplotni val koji može negativno djelovati na zdravlje stanovništva. Toplotni val će u nekim dijelovima naše zemlje, naročito na jugu, potrajati najmanje desetak dana.

Početkom sedmice zrak u Bosni mogao bi biti nestabilan, uz mogućnost kraćih lokalnih pljuskova. Više izgleda za pljuskove imaju planinski predjeli gdje se i očekuje nešto više oblaka u odnosu na ostala područja. Na jugu i sjeveru zemlje, dani će počinjati vrlo toplim jutrima, što znači da se temperatura tokom noći neće spuštati ispod 20. stepeni.


Minimalne temperature zraka u varirat će između 16°C i 21°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 25°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 32°C i 38°C. Moguće je da lokalno temperature budu i iznad 39°C.

U periodu od 18. do 20 jula očekuje se i dalje stabilne vremenske prilike, ali sa nešto nižim temperaturama zraka. Od 20. jula prema rasploživim prognoznim modelima temperature bi lokalno mogle biti iznad 40°C.
Za sav navedeni period indeks UV zračenja je vrlo visok.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...