OD RAZONODE DO UNOSNOG BIZNISA: Ko su najpraćenije osobe na svijetu na društvenim mrežama

Ronaldo, koji je objavio sliku bez majice pored Crvenog mora za saudijsku turističku kompaniju, dobio je više od 1,2 miliona lajkova od objave 3. juna

  • HiTec

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Objava vlasnika i milijardera Elona Muska koja ismijava servere rivala Meta ima najviše lajkova na X-u ove godine, nadmašivši Cristiana Ronalda, najplaćenijeg sportistu u svijetu, i milijarderke – pop zvijezde Rihannu i Taylor Swift.

Muskova objava od 5. marta koja glasi: „Ako čitate ovu objavu, to je zato što naši serveri rade“, uslijedila je nakon prekida rada servera na Metinom Facebooku i Instagramu, gdje su stotine hiljada korisnika prijavljivale probleme na jednoj ili obje platforme.

Video snimak Rihanne kako pjeva pjesmu „TGIF“ (GloRilla) ispred repera A$AP Rockyja – s kojim ima dvoje djece – dobio je više od 1,3 miliona lajkova za manje od sedam dana, prema podacima firme za analitiku društvenih medija NewsWhip.

Ronaldo, koji je objavio sliku bez majice pored Crvenog mora za saudijsku turističku kompaniju, dobio je više od 1,2 miliona lajkova od objave 3. juna.

Još jedna slika koju je Ronaldo objavio 6. juna, na kojoj je njegova porodica za stolom na večeri – izgleda da slave rođendan jednog djeteta – dobila je 1,1 milion lajkova za dvije sedmice.

Februarska objava Taylor Swift o izdavanju njenog najnovijeg albuma, Tortured Poets Department, dobila je samo 6.000 lajkova manje od Ronaldove porodične fotografije, i prikazivala je sliku ručno napisanih tekstova za njenu istoimenu pjesmu.

Khabane “Khaby” Lame, Tiktok korisnik poznat po svojim video klipovima u kojima tiho ismijava apsurdne „life hack“ klipove, najpraćeniji je TikToker u prvoj polovini ove godine sa više od 162 miliona pratilaca odnosno oko sedam miliona ispred drugoplasirane Charli D’Amelio.

Lame – koji je prošle godine bio na 11. mestu Forbes liste Top kreatora – je senegalsko-italijanska ličnost na društvenim mrežama i postao je popularan na aplikaciji nakon što je počeo da radi duet i stič video klipove sa „life hack“ video snimcima i ističe njihovu komplikovanu prirodu. Lame je najpraćeniji TikToker od 2022. godine, kada je prestigao D’Amelio, koja je postala poznata po plesnim video klipovima i postala je modna i lifestyle influenserka.

Od prošlog jula, Lame je dodao oko dva miliona pratilaca na TikToku, prema podacima sa SocialBlade-a, sajta za analitiku društvenih mreža, ali D’Amelio je dodala oko 4,3 miliona, što joj je pomoglo da smanji razliku.

Prvih pet najpraćenijih se nije mnogo promijenilo od prošle godine, kada su Lame i D’Amelio još držali najviše pozicije, iako su se donje tri pozicije promijenile sa MrBeast-om koji se popeo za dva mesta, Bella Poarch koja se popela za dvije pozicije i Addison Rae koja je pala na peto mjesto.

Iako je najpraćeniji TikToker, Lame nije ni blizu vrha u pogledu najviše lajkova na aplikaciji. On je na 26. mjestu u toj kategoriji sa 2,4 milijarde lajkova, prema podacima sa SocialBlade-a, dok D’Amelio drži titulu sa 11,7 milijardi lajkova.

Forbes je prihode Lame procijenio na 16,5 miliona dolara od juna 2022. do septembra 2023. godine. U septembru, Lame je dobijao oko 750.000 dolara za isticanje proizvoda u TikTok i Instagram objavi.

MrBeast, influenser koji objavljuje video snimke sa vratolomijama, ima najviše pratilaca na YouTubeu u prvoj polovini 2024. godine nakon što je u junu prestigao popularni indijski muzički kanal.

MrBeast, čije je pravo ime Jimmy Donaldson, preuzeo je titulu Youtubera sa najviše pratilaca početkom juna, prestigavši T-Series, indijski muzički kanal sa 268 miliona pretplatnika koji je držao titulu od 2019. MrBeast ima 290 miliona pratilaca na dan 27. jun, predvodeći listu prema sajtu za analitiku podataka SocialBlade, piše Forbes

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...