VRIJEDI PRIPAZITI: Hoće li vas Messenger obavijestiti ako neko snimi zaslon s vašim porukama?

Facebook Messenger nije poput Snapchata. Ne šalje automatski poruke kad netko njihove privatne tekstove spremi kao snimku zaslona. Ipak, to se ponekad dogodi

  • HiTec

  • 09. Jul. 2024  09. Jul. 2024

  • 0

Jeste li ikada željeli spremiti poruku na Facebookovom Messengeru, ali vam se snimanje zaslona nije činilo kao dobra opcija? Šta ako druga osoba dobije obavijest kako ste to učinili?

To se događa samo u rijetkim okolnostima. Naime, Facebookov Messenger nije poput Snapchata. Ne šalje automatski poruke kad neko njihove privatne tekstove spremi kao snimku zaslona.

Ali to se ipak ponekad dogodi. Pogledajmo kad i kako.

Facebook obavještava druge kada snimite nestajuće razgovore

Facebookov Messenger koristi enkripciju od pošiljatelja do primatelja. Ali, ta vrsta zaštite nije korisna protiv snimanja razgovora na zaslonu.

Ako šaljete nešto privatno putem Messengera, možete koristiti poruke koje nestaju. One nestaju nakon što prođu 24 sata. Ponekad, na starijim verzijama Messengera, takve poruke ne nestanu do 24 sata nakon što ih je druga osoba vidjela.

Nakon što su poruke koje nestaju aktivirane, Facebook će vas oboje obavijestiti ako jedno od vas napravi snimku zaslona. Obavijest se pojavljuje u vašem chatu pa je lako uočljiva. Čak i kada su poruke koje nestaju isključene, obavijest o snimci zaslona i dalje će biti prikazana ​​unutar 24 sata od slanja tih razgovora.

Isto pravilo vrijedi i za snimke zaslona. Ako koristite poruke koje nestaju, obje strane će biti obaviještene ako bilo koja od njih također snimi tajnu snimku zaslona. Ova se obavijest pojavljuje baš kao kad bi netko napravio normalnu snimku zaslona.

Kako se prebaciti na poruke koje nestaju na Facebook Messengeru

Otvorite aplikaciju i dođite do osobe koju želite kontaktirati (ili upišite njeno ime u polje za pretraživanje na vrhu vašeg sučelja ako prije niste razgovarali s njom).

Zatim kucnite ime osobe i pomaknite se prema dolje do Disappearing messages. Prebacite na 24 hours. Ako ne možete pronaći opciju za stvaranje chatova koji nestaju, vi ili osoba s kojom želite razgovarati nemate najnoviju verziju Messengera.

I dalje imajte na umu kako ne možete spriječiti osobu s kojom razmjenjujete poruke u snimanju zaslona. Stoga nemojte slati ništa zbog čega biste mogli kasnije požaliti.

Naime, ako imaju drugi pametni telefon, također bi tehnički mogli snimiti fotografiju svog primarnog uređaja pomoću sekundarnog uređaja. U tom slučaju nećete primiti obavijest.

Obavještava li Facebook druge o ostalim snimkama zaslona?

Facebook ne obavještava ljude ako netko napravi snimku zaslona normalnih razgovora na Messengeru ili korisničkih profil. Dobit ćete obavijest samo ako netko napravi snimke zaslona ili snimi poruke koje nestaju.

To znači da bi netko mogao prokopati vaš profil na Facebooku te fotografirati vaše slike, lajkove i objave.

Možete li spriječiti nekoga u snimanju poruka na Facebooku?

Ukratko, ne. Ali, obavijesti o tome mogu biti dobar način odvraćanja.

Ipak, ne dijelite ništa što ne biste htjeli da bude javno. Nikad se ne zna tko bi to mogao snimiti, pa podijeliti mimo ili protiv vaše volje, piše Make Use Of

(Tportal)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...