LJETO JE TU: Audrey Hepburn i nekoliko njenih kombinacija koje su i danas modna inspiracija (FOTO)

Jedan od najslavnijih filmskih outfita Audrey Hepburn svakako je onaj iz romantične komedije "Praznik u Rimu"

  • Žena

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Audrey Hepburn ni ljeti se nije odricala svoga ispoliranog modnog stila. Poznate su glumičine fotografije s ljetovanja u Alpama, u odmaralištu Bürgenstock u Švicarskoj, koje je bilo njezino tajno utočište, na kojima oskarovka igra golf u bijeloj ljetnoj haljini štiteći se od sunca kišobranom koji nosi u ruci.

Slavna Audrey Hepburn ipak si je bila dala malo oduška pa je na golf-terenu bila – bosa. Audryne kultne ljetne outfite osmišljavao je i slavni francuski dizajner Hubert de Givenchy, s kojim je glumica prvi put sarađivala na filmu "Sabrina" iz 1954. godine.

Audrey Hepburn igra golf u bijeloj ljetnoj haljiniAudrey Hepburn igra golf u bijeloj ljetnoj haljini (Foto: Profimedia)

Givenchy je za Audrey osmislio izdanje u bijelom šorcu, kariranoj košulji i natikačama s punom petom, nosivo kako na filmu, tako i u privatnom životu, a francuski dizajner otada je za Hepburn dizajnirao i njezine filmske kostime i privatnu garderobu.

Audrey Hepburn i Humphrey Bogart na setu filma 'Sabrina' 1954. godineAudrey Hepburn i Humphrey Bogart na setu filma "Sabrina" 1954. godine (Foto: Profimedia)

Neponovljiva Audrey savršeno je nosila i svevremensku ljetnu haljinu na pruge bez rukava i dužine iznad koljena te sa širim ovratnikom, kroja tipičnog za šezdesete godine prošlog vijeka.

U filmu "Putovanje za dvoje" iz 1967. godine nosila je i kupaći kostim od pletiva i s prugama u više boja, model s gaćicama u stilu vrućih hlačica, dok gornji dio ima kratke rukave.

Audrey Hepburn u kupaćem kostimu na setu filma 'Putovanje za dvoje' 1967. godineAudrey Hepburn u kupaćem kostimu na setu filma "Putovanje za dvoje" 1967. godine (Foto: Profimedia)

Jedan od najslavnijih filmskih outfita Audrey Hepburn svakako je onaj iz romantične komedije "Praznik u Rimu". Audrey je za ulogu princeze Ann 1953. osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu, a njezina pojava na Španskim stubama jedna je od najistaknutijih u filmskoj historiji, prenosi Zadovoljna.hr. 

Kultni ljetni outfit Audrey Hepburn iz filma 'Praznik u Rimu'Kultni ljetni outfit Audrey Hepburn iz filma "Praznik u Rimu" (Foto: Profimedia)

Hepburn u toj sceni nosi lepršavu midi suknju upotpunjenu širim remenom, bijelu košulju podvinutih rukava i ravne sandale koje se vežu oko gležnja, a prugasta marama svezana oko vrata čitav outfitpodigla je za stepenicu više.

Audrey Hepburn u prugastoj haljiniAudrey Hepburn u prugastoj haljini (Foto: Profimedia)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...