AMERIČKI AMBASADOR MICHAEL MURPHY IZ POTOČARA: Video-poruka upućena političarima u BiH i svim negatorima genocida u Srebrenici...

Video-poruka iz Srebrenice.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2024  11. Jul. 2024

  • 0

Američki ambasador Michael Murphy video-porukom oglasio se na društvenim mrežama, povodom još jedne godišnjice genocida u Srebrenici.

-Danas mi je ponovo čast i čast pridružiti se građanima BiH i odati počast žrtvama genocida u Srebrenici. Ove godine, 29 godina od genocida u Srebrenici, možemo osjetiti određenu dozu utjehe što se globalna zajednica ujedinila na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda kako bi ovaj dan, 11. jula, proglasila „Međunarodnim danom sjećanja i sjećanja na genocid iz 1995. Srebrenica”.

Nadamo se da će ova globalna solidarnost sa žrtvama genocida i njihovim obiteljima donijeti mir svima koji tuguju za strašnim gubitkom koji se ovdje dogodio. Sjedinjene Američke Države će nastaviti podržavati ljude Srebrenice i govoriti protiv onih koji nastavljaju poricati genocid u Srebrenici. Također, nastavit ćemo podsjećati vlasti BiH na svim razinama na njihovu institucionalnu odgovornost da priznaju istinu o genocidu koji se dogodio u i oko Srebrenice u julu 1995. godine, da odaju počast žrtvama, da nastave potragu za nestalima i da se održe počinitelji genocida odgovaraju za svoje zločine, poručio je Murphy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...