ČAK SU I SLOVENSKI POLITIČARI ŠOKIRANI CIJENAMA U SUSJEDSTVU: "Hrvati su poludjeli, odmah idemo kući"

Ćevapčići koštaju 17 eura, supa sedam eura...

  • Regija

  • 11. Jul. 2024  11. Jul. 2024

  • 0

Sve veći rast cijena u susjednoj Hrvatskoj je postao uobičajena tema u javnosti, a sada je ljetovanje postalo skupo čak i za političare, piše Klix.ba.

Tako se istakao primjer slovenskog političara Pavela Rupara, bivšeg gradonačelnika Tržiča, koji je putem društvene mreže X objavio cijene iz jednog od restorana.

alt

On je boravio u Poreču, gradu na zapadnoj obali poluotoka Istra te je objavio kako ćevapčići koštaju 17 eura, supa sedam eura...

"Hrvati su potpuno poludjeli. U Poreču sam, uglavnom je grad prazan, pivo sedam eura, kafa 2,4 eura u običnim šoljama. Ali u restoranima... Tročlana porodica pojede jednu pizzu, ostale četiri pojedu jednu porciju lignji... Idemo odmah kući, potpuno su izgubili vezu sa stvarnošću", napisao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...