TAHIROVIĆ O PRITSCIMA NA SUBAŠIĆ: "Svi napadi koji dolaze iz susjedstva su nemoć da učine bilo šta jer je Munira svojim nastupima sve porazila" (VIDEO)

Još jednom je podsjetio na nerad Tužilaštva kazavši kako je krajnje vrijeme da negatori genocida počnu da snose odgovornost.

  • Mini market

  • 12. Jul. 2024  

  • 0

Još 14 žrtava genocida našlo je svoj posljednji smiraj. Ostaje borba da se ne dozvoli relativizacija genocida i nikada nikome ne ponovi ono što se desilo u Srebrenici, kazao je Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini.

"Poruku Munire Subašić s komemoracije znam napamet, ali svaki put je toliko jaka i moćna da je treba ponavljati. I pored svih zločina koje smo preživjeli, imamo snage da pozivamo na mir i suživot i trudimo se da osiguramo bolju budućnost generacijama koje dolaze", rekao je za Hayat.

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić sramotno je manipulirala govorom Munire Subašić, predsjednice Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa", i optužila je da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Svi napadi koji dolaze iz susjedstva su nemoć da učine bilo šta jer je Munira svojim nastupima sve porazila. Snaga i moć majke je neprocjenjiva. Mogu pokušavati, ali neće uspjeti", kazao je.

Još jednom je podsjetio na nerad Tužilaštva kazavši kako je krajnje vrijeme da negatori genocida počnu da snose odgovornost.

"Teške riječi Milorada Dodika itekako imaju odjeka i činjenica je da ljudi stradaju nakon njih", rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...