NOVO RAZDOBLJE AMERIČKE POLITIKE: Ovo je prvi pokušaj atentata na nekog američkog predsjednika u više od 40 godina

Otkad je Ronalda Reagana ustrijelio John Hinkley Jr 1981., nije se dogodio tako dramatičan čin nasilja usmjeren protiv predsjednika - ili predsjedničkog kandidata.

  • Jeste li znali

  • 14. Jul. 2024  14. Jul. 2024

  • 0

Napad na Donalda Trumpa okrenuo je naglavačke ovogodišnju predsjedničku kampanju, oštetivši društveno i kulturno tkivo nacije, piše u analizi BBC.

Iluzija sigurnosti i sigurnosti u američkoj politici - građena desetljećima - sada je razbijena.

Otkad je Ronalda Reagana ustrijelio John Hinkley Jr 1981., nije se dogodio tako dramatičan čin nasilja usmjeren protiv predsjednika - ili predsjedničkog kandidata.

Kada postoji političko nasilje u SAD-u, postoji intenzivna politička polarizacija i disfunkcija. Kada postoji vatreno oružje i pojedinac koji ga je spreman upotrijebiti, to može promijeniti tok historije.

Teško je predvidjeti utjecaj ovih događaja na Ameriku, ali američka je politika ušla u novo, mračno i opasno razdoblje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...