KOVAČEVIĆ SLUTI UBISTVO: "Ono što je sinoć preživio Trump može se desiti Dodiku i Vučiću"

Mišljenja je da govor člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima "apsolutno može staviti u kontekst o kojem je prethodno govorio" te je iznošenje činjenica protumačio kao "antisrpsku histeriju".

  • Politika

  • 14. Jul. 2024  

  • 2

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da je tretman koji bivši američki predsjednik Donald Trump ima u američkim medijima sigurno doveo do sinoćnjeg pokušaja atenata, te ukazao da identičan tretman u svim regionalnim medijima imaju i predsjednici manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić.

"Način na koji američki mediji predstavljaju vjerovatno budućeg američkog predsjednika Donalda rekao je Kovačević.

Uvjeren je da tretman koji Trump ima u Sjedinim Američkim Državama sigurno je doveo do pokušaja atentata koji je bivši predsjednik srećom preživio. Atentat je uporedio sa incidentom koji se dogodio u Srebrenici kada ju je posjetio Aleksandar Vučić. Tvrdi da pomenuti političari koji redovno rade na ponižavanju i destrukciji Bosne i Hercegovine "redovno i svakodnevno izloženi ogromnom broju prijetnji ubistvima". 

Pokušavajući svjetski incident iskoristiti za širenje panike u Bosni i Hercegovini i Srbiji, kazao je da je to atmosfera koja nije nimalo dobra po sigurnost, ne samo predsjednika Srbije i entiteta Rs, nego svih koji žive u okuženju.

"Iz tog razloga je jako bitno ono na čemu kompletna srpska politika konstantno insistira, a to su mir, saradnja, prosperitet i bolji život za sve ljude koji žive na ovom prostoru" rekao je Kovačević za Tanjug. 

Mišljenja je da govor člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima "apsolutno može staviti u kontekst o kojem je prethodno govorio" te je iznošenje činjenica protumačio kao "antisrpsku histeriju".

"Evidentno je da je Deklaracija sa Svesrpskog sabora izazvala dodatnu lavinu antisrpske histerije, srbofobije koja za cilj ima izazivanje određene vrste međunarodne intervencije protiv Srbije, Srpske i kompletnog srpskog naroda", izjavio je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...