KONAKOVIĆ PRAVDAO SRAMNI POTEZ IZ PRIJEDORA: "Kadeti Vojske Srbije su i ranije ulazili u BiH, u vrijeme kad su vlast bili ovi koji lažu o nama"

Ambasada Srbije zatražila je jučer notom dozvolu za ulazak helikoptera za potrebe gašenja požara u BiH.

  • Politika

  • 15. Jul. 2024  

  • 6

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković (Narod i pravda) objavio je kako su kadeti Vojske Srbije i ranije ulazili u našu zemlju.

Konaković se oglasio na društvenim mrežama gdje je naveo kako je Ambasada Srbije zatražila dozvolu za ulazak helikoptera za potrebe gašenja šožara u BiH. Dodao je da ono ne izdaje ni odbija ove zahtjeve, već ga prosljeđuje nadležnim institucijama.

Ambasada Srbije zatražila je jučer notom dozvolu za ulazak helikoptera za potrebe gašenja požara u BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova je i ovu notu proslijedilo na postupanje nadležnim institucijama jer MVP ne odobrava niti zabranjuje ulazak.

Dopis smo proslijedili Ministarstvu komunikacija i transporta BiH koje izdaje dozvolu uz prethodnu saglasnost Ministarstva odbrane BiH.

Ako dobijemo predmetnu dozvolu istu proslijeđujemo dalje.

Situacija je ista kao i sa ulaskom vojnih kadeta za čiji ulazak je nadležna Granična policija BiH, a MVP ni u tom slučaju nema nadležnost da odobri ili zabrani ulazak.

Zašto politizira Kuštrić/SNSD i zašto su na brutalnim lažima kampanju pravili iz SDFA u slučaju ulaska vojnih kadeta meni je potpuno jasno, a jasno je i zašto to zajedno/horski rade.

Jasno mi je i zašto u svakom problemu vide MVP, NiP i mene lično.

Zato je naša obaveza da odgovaramo na laži, podvale, insinuacije i sve druge vrste spletki – naveo je Konaković i priložio tri fotografije.

Jedna pokazuje kako se procedura provodi u ovom slučaju i kome se obraća MVP.

"Ispod su i dvije slike koje pokazuju kako su vojni kadeti u BiH ulazili na identičan način i ranije, u vrijeme kad su vlast bili ovi koji su lagali, a i dalje lažu o nama", dodao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...