PAKAO SE NASTAVLJA: Temperature na maksimumu, evo gdje se očekuje osvježenje do kraja mjeseca…

Nova nestabilnost i osjetno svježije prognozira se od 24. do 26. jula.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2024  

  • 0

Vruće i sparno, ali ne i potpuno stabilno vrijeme prognozira se tokom sedmice. U centralnim predjelima, zatim na sjeveru i istoku u periodu od 16. do 20. jula, velika je vjerovatnoća za lokalne pljuskove uz intenzivne padavine i grmljavinu, te olujni vjetar i povremeno grad, dok se na zapadu i jugu očekuje nastavak stabilnog i sunčanog vremena.

Potom od 21. do 23. stabilno, sunčano uz visoke temperature zraka širom zemlje. Nova nestabilnost i osjetno svježije prognozira se od 24. do 26. jula, a od 27. do 30. jula stabilno i sunčano uz ugodne ljetne temperature.

Do 24. jula, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretat će se od 17 do 22, u Hercegovini od 24 do 29 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 34 do 41 °C.

Nešto ugodnije temperature zraka očekuje se od 25. jula sa minimalnim od 14 do 19 u Bosni, u Hercegovini od 20 do 25 °C i maksimalnim od 29 do 34 °C, a na krajnjem jugu i sjeveru i do 38 °C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...