ZATO SU GA USVOJILI: Borenović tvrdi da je u budžetu BiH predviđeno 100 miliona KM za zgradu UIO koja će biti kupljena od Dodikovog kuma

Borenović kaže da je šlag na tortu činjenica da je ovim budžetom predviđen iznos novca koji je potreban za kupovinu „kumovske zgrade“.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2024  16. Jul. 2024

  • 0

Bar na jedan dan su se smirile tenzije, prestali su sukobi, prestalo je zveckanje oružjem, čak su i dronovi prizemljeni, jer se usvaja budžet u rekordnom iznosu od preko milijardu i 350 miliona KM, što je najveći iznos postdejtonskoj BiH, a velika stvar za vladajuću koaliciju.  Rekao je ovo predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH, Branislav Borenović, tokom današnje diskusije o budžetu institucija BiH, ističući da je o budžetu za ovu godinu besmisleno govoriti u julu mjesecu, kada se usvaja po hitnom postupku i kada nema prava na ulaganje amandmana.

- Vidimo da novca ima za privilegije, za javne nabavke, nova zapošljavanja, pa čak i za nekima iz vladajuće koalicije "mrske" institucije BiH. Povećan je iznos za i za Ustavni sud BiH i za Tužilaštvo BiH i za Sud BiH, zajedno u iznosu od skoro 4 miliona KM, za OBA 5 miliona KM, a predviđa se i zapošljavanje više od 2000, vjerovatno privilegovanih, ljudi u zajedničke institucije – naveo je Borenović.

Borenović kaže da je šlag na tortu činjenica da je ovim budžetom predviđen iznos novca koji je potreban za kupovinu „kumovske zgrade“.

- Namiriće 100 miliona KM kako bi se za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje kupila zgrada u Banjaluci od kuma Milorada Dodika. Na tom iznosu bi pozavidjele i zemlje regiona, a bogami i Evropske unije. I vidimo da može biti dogovora, kompromisa, saradnje, da može biti „mir, mir, mir, niko nije kriv“ kada treba kupiti kumovsku zgradu za 100 miliona KM i tada kolegama iz SNSD, Trojke i HDZ sve može stati pod kapu. Alal vera i aferim! – poručio je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...