PRELIVAT ĆE SE IZ SAKSIJE: Caka iskusnih baštovana da ovo cvijeće na vašim balkonima buja i raste do jeseni

Sezona bujanja raznog cvijeća po balkonima je već uveliko počela, a među ljepoticama koje će i ove godine krasiti terase i prozore nalazi se i stara dobra muškatla.

  • Jeste li znali

  • 17. Jul. 2024  

  • 0

Mnoge domaćice ih svake godine sade jer su prilično lake za održavanje i njegu, imaju lijepe cvjetove i umeju dobro da potraju ako ih pravilno njegujete.

Donosimo vam super savjet kako da vaše omiljene muškatle bogato cvjetaju tokom cijelog ljeta, pa čak i malo duže.

Ponekad poslije mjesec, dva od sadnje ovog cvijeća djeluje kao da je stalo u rastu i da nam djeluje pomalo mršavo – da biste podstakli muškatlu na rast i cvjetanje potreban vam je samo apotekarski jod.

Kako bi jod imao efekta na bujanje cvijeća, potrebno je da jednu kap joda razmutite na 1 litar vode i dobro promiješate.

Napominjemo da ne bi trebalo da ih zalivate ovim rastvorom više od jednom u 10 dana, takođe i ne direktno na biljku, već po obodu saksije ili žardinjere, piše Stil.

FOTO: ŽIVOTNA SILA/YOUTUBE/SCREENSHOTFOTO: ŽIVOTNA SILA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Jod je fantastičan u ubijanju bakterija i rasterivanju biljnih insekata, te je potpuno bezbjedan za biljke, a njegova svojstva pospješuju rast i bujanje muškatli.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...