PROCURILA PREPISKA IZ SKY APLIKACIJE: Narkobos Sani Al Murda imao namjeru da ovlada državnim agencijama...

Sani Al Murda je trenutno u Turskoj.

  • Vijesti

  • 18. Jul. 2024  

  • 11

Sani Al Murda, veliki narkobos, veoma blizak “Škaljarskom klanu”, u razgovorima sa svojim saradnicima iz BiH, tražio je način kako da ovlada sa OSA-om ili SIPA-aom, tako što bi u te Agencije instalirao članove narkokartela kojim upravlja.

U porukama koje je Al Murda proslijedio 03.08.2020. godine, on pita svog sagovornika “gdje će gurnuti rođaka”? Pri tom postavlja pitanje da li u OSA ili SIPA i da li ima konkretna pozicija za “rođaka”.

Murda u tim porukama, za koje novinar Slobodan Vasković tvrdi da su njegovom posjedu, ali ih ne objavljuje iz razumljivih razloga, potencira dvije pozicije – zamjenika direktora ili savjetnika u jednoj od tih agencija.

Interesantnio je da Al Murda traži način kako da svog vojnika instalira u SIPA ili OSA BiH dvije godine prije održavanja Općih izbora u BiH, 02.10.2022., što govori koliko ozbiljno su vođe narkokartela radile na “ugrađivanju” pripadnika svojih narkoorganizacija u institucije BiH.

Sani Al Murda je trenutno u Turskoj.

Podsjetimo, portal Istraga.ba pisala je kako je Sani Al Murda rođen 1985. godine u Sarajevu. Ima najmanje pet identiteta. Sky prepiske koje ćemo objavljivati narednih dana dokazuju da je Al Murda, zapravo, jedan od vođa Škaljarskog klana. On rukovodi akcijama usmjerenim protiv vođe Kavačkog klana Radoja Zvicera i njegove porodice. On organizuje proizvodnju kokaina u Južnoj Americi. On organizuje “popaje” za transport kokaina u Australiju, Afriku, Nizosemsku i Belgiju. U posao ga je uveo Edin Gačanin Tito. Sada Al Murda radi samostalno, koristeći strukturu Škaljaraca.

“Imam jedan trač. Priča se po Evropi da sam ja glavni finansijer Škaljaraca. Može to pričati neko ko sve posmatra izdaleka. Ja jesam pomogao Škaljarce”, navodi Sani Al Murda 1. februara 2021. godine u svojoj Sky prepisci sa Nenadom Crnogorcem iz Trebinja.

Iz poruka koje posjedujemo jasno je da je Al Murda nadređeni Nikoli Dedoviću, bratu ubijenog vođe Škaljaraca Igora Dedovića. Jasno je i da visokopozicionirani Škaljarac Ognjen Orašanin račune polaže Saniju Al Murdi. Jasno je da on krijumčari tone kokaina i pere novac u Dubaiju, Belgiji, Nizozemskoj i Sarajevu. On organizuje otmice. Evo jednog slučaja.

“Ja sam na putu za aerodrom i imam jednu akciju u Dubaiju, idem da dignem jednog Engleza moji momci su dolje”, napisat će Al Murda 9.1. 2021. godine tokom svoje prepiske sa Nikolom Dedovićem, bratom ubijenog Škaljarca Igora Dedovića.  Ukratko, Englez je prevario Al Murdu za 20 miliona eura. U pitanju  je izvjesni Mitch.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...