MODNA PRAVILA ZARAZILA SVJETSKE METROPOLE: Osam omiljenih načina da se oblačite i izgledate kao da ste upravo došli iz Skandinavije

Njihova modna pravila su prešla na ulice svjetskih metropola, ali ne i na modne piste, jer pomalo prkose ustaljenim modnim trendovima.

  • Žena

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

Inspiracija ovim dijelom Evrope je toliko raznovrsna da je nikad neće ponestati kad jednom uđete u “cipele” modernih Skandinavki, koje prate trendove koje same postavljaju. Njihova modna pravila su prešla na ulice svjetskih metropola, ali ne i na modne piste, jer pomalo prkose ustaljenim modnim trendovima.

Wannabemagazine je odabrao osam omiljenih načina da se oblačite i izgledate kao da ste upravo došli iz skandinavske zemlje.

Košulja na pruge i pantalone sa širokim nogavicama

Modni trendovi iz Skandinavije prioritizuju casual momente, pa je široko na široko novi trendi imperativ.

Raskopčana košulja na pruge, bilo da je pamučna ili lanena, uz pantalone širokih nogavica – iz perspektive djevojaka iz Skandinavije je savršen spoj.

Marama i bijela haljina

Savršen ljetnji dvojac koji podsjeća na romantične trenutke na morskoj obali. Iako trend stiže sa nešto hladnije obale, mi ga lako možemo prenijeti u Italiju, Grčku, Tursku ili gdje god da smo isplanirali da ove godine ljetujemo.

Ono što je dodatan plus kad je u pitanju ovakva kombinacija jeste savršeno uklapanje bijele haljine sa preplanulim ljetnjim tenom.

Obična minimalistička majica i teksas šorts

Autfit koji ljeti svi obožavamo (s tim da Skandinavke insistiraju na dužem šortsu). Izgleda stilizovanije i dovoljno je šik da ćete u svakoj ljetnjoj šetnji izgledati trendi, a bez pretjeranog truda.

Ovakva kombinacija je savršena za najtoplije dane kad svi gledamo da se nađemo što bliže lokalnom kupalištu jer ništa lakše nego da ispod teksas šortsa i minimalističke majice ili topa obučete bikini.

Blejzer i mini-suknja

Tanki blejzer za toplije vrijeme i mini-suknja su savršen balans između casual autfita i elegancije, a sigurno je da će zajedno delovati izuzetno trendi.

Dobra kombinacija za posao ili šetnju, pa čak i ljetnji dejt od kog mnogo očekujete.

Slip suknja i pleteni ceger

Slip suknje su, tokom leta, omiljeni trend mnogih žena, i to je potpuno opravdano jer su elegantne, romantične, urbane i lagane. Udobnost nam je tokom vrućina najvažnija stvar, a njihov kroj i materijal to garantuju.

Uz slip suknju se, prirodno, idealno uklapa pleteni ceger. Zamislite subotnje jutro u ovom autfitu.

Bijela bluza i farmerke

Odličan stajling za svaku neformalnu varijantu, naročito kad ljeti nastupi tmurniji dan. Bluze za toplije vreme, naročito u bijeloj boji jer tada svjetliji tonovi uzimaju primat, možete pronaći sa najrazličitijim detaljima. Od puf rukava, preko čipke, karnera, cvjetnih dezena…

Njihova raznovrsnost dodatno doprinosi tome da budu savršena dopuna za jednostavan komad, kao što su farmerke od plavog džinsa.

Duga ljetnja haljina i velika torba sa dezenom

Za one koji više vole boje od minimalističkih kombinacija, ovo može biti savršen ljetnji autfit. S obzirom na to da u domaćoj ponudi nikada ne manjka dugih ljetnjih haljina tokom sezone, ovakav trend ćete prosto obožavati jer možete da ga kombinujete na bezbroj načina, a da nikada ne izgleda kao nešto što ste već nosili.

Torbe sa dezenima takođe vladaju sezonom, pa ni ovdje ne postoji problem kad je u pitanju adekvatni izbor. Samo se odlučite za svoj omiljeni dezen, boju, materijal i teksturu, pa pustite mašti na volju tokom kombinovanja.

Bijela majica, lanene pantalone i kačket

Idealna golf kombinacija, a bićete i najtrendi osoba na ljetnjem pikniku. Ovo je autfit koji bismo poželjeli da nosimo svakog dana jer je udoban, stilizovan i savršen za sunčan dan.

Modni trendovi iz Skandinavije su nam pružili najbolje od svega što volimo, ai ne sumnjamo da će baš ovaj stajling mnogima biti omiljen.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...