IAKO JE PRESUĐEN ZA SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Košarac zaposlio prijatelja Poljakovića za glavnog inspektora u državnom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa

Općinski sud u Zenici osudio je 6. novembra 2007. godine inspektora SIPA-e Njegoša Poljakovića zbog izazivanja fatalne saobraćajne nesreće.

  • Mini market

  • 18. Jul. 2024  18. Jul. 2024

  • 1

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac zaposlio je prijatelja Njegoša Poljakovića kao Glavnog inspektora u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, navodi Crna hronika.

U Inspektoratu se obavljaju poslovi poslovi osnovne djelatnosti, dopunski poslovi osnovne djelatnosti i pomoćno-tehnički poslovi, i to:

a) Poslovi upravno-nadzorni koji obuhvataju: inspekcijski nadzor nad primjenom Zakona o proizvodnji sredstava NVO i inspekcijski nadzor pravnih lica koji imaju dozvolu za bavljenje proizvodnjom i remontom sredstava NVO. 

Podsjetimo, Općinski sud u Zenici osudio je 6. novembra 2007. godine inspektora SIPA-e Njegoša Poljakovića zbog izazivanja fatalne saobraćajne nesreće. 

Sudija Općinskog suda u Zenici Stanko Blagić osudio je inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobila jedna djevojka, a još pet osoba je povrijeđeno.

Njegoš Poljaković, inspektor SIPA-e je proglašen krivim za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Zakonom propisana kazna za ovo djelo kreće se u rasponu između jedne i osam godina zatvora.

Sudska presuda nije pravosnažna i Poljakovićeva odbrana je najavila žalbu.

Nesreća se dogodila u blizini Zenice u trenutku dok je Poljaković u službenom vozilu pretjecao kolonu vozila. U ovom predmetu policija i tužilaštvo nisu na vrijeme reagovali.

Košarčev prijatelj Njegoš Poljaković bio je najbolji na konkursu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...