REŽIMSKA TELEVIZIJA POKUŠAVA NADMUDRITI AMERIKANCE: Radnici ATV-a, zbog sankcija, osnovali novo društvo pod imenom VAM

I firmi Infinity Media, preko koje je grupa bila orjentisana ne poslovanje medija, računi su ugašeni.

  • Ekonomija

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

Radnici Alternativne televizije (ATV) osnovali su novo društvo pod imenom Video audio media (VAM), sa sjedištem na istoj adresi u Banjaluci na kojoj je i ATV.

Osnivači VAM-a su Srđan Kevac, Miskin Drahmi, Dragan Protić i Saša Pejić, svi u omjeru po 25 odsto, piše Bloomberg Adria BiH.

Kevac je trenutni direktor ATV-a, Drahmi je direktor u firmi A Media (koja je u vlasništvu ATV-a), Protić je tehnički direktor na ATV-u, a Pejić je obavljao funkciju direktora K-2.

Kao osnovna (pretežna) djelatnost društva navedene su usluge oglašavanja (predstavljanja) preko medija.

Direktor VAM-a je Srđan Kevac.

Kako je Bloomberg Adria danas objavila matičnoj kompaniji Infinity International Group ugašeni su i posljednjih računi u komercijalnim bankama, što onemogućuje daljnji rad te grupacije.

I firmi Infinity Media, preko koje je grupa bila orjentisana ne poslovanje medija, računi su ugašeni.

Dalje, u razgranatoj šemi kćerki kompanija, firma K-2 koja je suvlasnik ATV-a, ima aktivna još tri računa, s tim da je moguće da su danas ugašeni, a da to nije još evidentirano u registru Centralne banke BiH.

Samoj ATV i njenim kompanijama A Media i A Radio su ugašeni svi računi.

Infinity media je vlasnik i dvije kompanije vezane za UNA televiziju.

UNA World Network su ugašeni računi, dok Una World ima dva aktivna računa.

Da će do gašenja računa grupe i njenih članova doći bilo je očekivano, nakon što su se našli na listi OFAC-a (Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država).

Dalje se očekuje da vlasnik Đorđe Đurić pokrene proceduru gašenja svih firmi. Izvjesno je da će to biti stečaj. Rukovodioci grupe orijentisani su na spašavanje i nastavak poslovanja IT sektora, a medijima i elektro sektorom više ne žele da se bave.

U opširnom intervjuu za Bloomberg Adriju, koji je objavljen nedavno, predsjednik Uprave Infinity International Group Bojan Vujić odgovorio je na sva pitanja koja do sada nisu dovoljno razjašnjena.

Četvoro menadžera iz sankcionisanih kompanija osnovalo je novo društvo, INVICTUS TEHNOLOGY GROUP, u koje planiraju da prevedu radnike iz Prointera i da prenesu dio poslova za koji to bude moguće, u zavisnosti od ugovora.

Vlasnici nove kompanije su Bojan Vujić i Nemanja Reljin s udjelom od po 35 odsto, te Vladimir Perišić i Radmila Bojanić s udjelima od po 15 odsto.

Podsjećamo, Infinity grupa te njihove članice Prointer ITSS, Kaldera Company, Infinity Media, K-2 Audio Services i Una Word Network stavljene su na listu OFAC 18. juna ove godine. Bloomberg Adria BiH

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...