OŠTRA REAKCIJA OHR-a: Zbog blokada RS građani ostali bez novca iz EU!

Dodaju da su građani ostali bez šanse da dobiju hitno potreban novac za javne investicije.

  • Vijesti

  • 19. Jul. 2024  19. Jul. 2024

  • 1

Visoki predstavnik sa iznenađenjem je danas konstatovao da je BiH propustila priliku da dobije 70 miliona € iz Plana rasta EU. 

- Visoki predstavnik pozdravlja intenzivne i detaljne aktivnosti brojnih vodećih političkih aktera u državnoj koaliciji da bi se došlo do solidnog i progresivnog programa sa EU, navode iz OHR-a.

Dodaju da su građani ostali bez šanse da dobiju hitno potreban novac za javne investicije.

- Oni imaju pravo da očekuju odgovornost, a ne antidržavne ili antidejtonske aktivnosti od pojedinaca koji očito nisu dobro shvatili ozbiljnost ove situacije. Stvari su vrlo jednostavne - ako RS ispuni svoje ustavne obaveze, okonča dugačke i neugodne političke igre te imenuje dobre sudije u Ustavni sud, zaustavi iracionalnu blokadu projekata, neophodni uslovi će biti ispunjeni, navodi OHR i dodaje:

- Kako stvari stoje sada, jasno je da je odgovornost na neodgovornom i neprofesionalnom blokirajućem pristupu vodstva RS, što čini štetu ne samo državi BiH nego i građanima RS. Vrijeme je da političari u RS prevaziđu amaterizam i konačno se počnu baviti stvarnom politikom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...