MRTVA USTA NE GOVORE: Fajton Hajrizi je planirao izazvati haos u BiH, u telefonu pronađene adrese?

Ivica Dačić je naveo da još nije poznato kakav je bio plan ubice srbijanskog policajca Fatona Hajrizija kada pređe iz Srbije u BiH.

  • Regija

  • 22. Jul. 2024  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su u mobilnom telefonu Fatona Harizija, ubice srbijanskog policajca u Loznici, pronađene i neke adrese iz Banje Luke što će biti istraženo.

Povodom medijskih informacija da su u Fatonovom mobilnom telefonu nađene adrese iz Banje Luke i da su to možda bile neke mete, "što je trebalo da izazove haos u BiH da bi Srbija bila optužena", Dačić je rekao da je istraga u toku i da je potrebna i međunarodna pravna pomoć.

Dačić je naveo da još nije poznato kakav je bio plan ubice srbijanskog policajca Fatona Hajrizija kada pređe iz Srbije u BiH.

Dačić je rekao da je važan detalj da li je Faton već bio u Njemačkoj prije toga, jer je po priči njegovog brata bio i ukrao mu dokumente.

Drugo je, kaže Dačić, preko koga je Faton uspostavio kontakt sa državljaninom Slovenije koji je pozvao uhapšeni bračni par da pronađu nekoga ko će da preveze Fatona, javlja Srna.

- Svi su oni predmet dalje istrage, rekao je Dačić za TV "Pink".

On je dodao da Priština pokušava da izbjegne odgovornost u vezi sa ubistvom policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, jer za Fatonom nije raspisana potjernica poslije njegovog bjekstva iz zatvora na Kosovu.

Dačić je rekao da je riječ o ubistvu sa umišljajem, u koje je "umiješano više različitih centara moći", ali da albanska strana pokušava da ubistvo poveže sa kriminalom, a ne sa terorizmom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...