TUĐMAN GA ODLIKOVAO ZA ZASLUGE: Poznat identitet višestrukog ubice iz Hrvatske

Ubica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu

  • Regija

  • 22. Jul. 2024  22. Jul. 2024

  • 2

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima.

Petero osoba je na mjestu smrtno stradalo, a više osoba je povrijeđeno. Napadač je nakon napada pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

U policijskoj upravi navode da su oko 10:10 sati zaprimili dojavu kako je muška osoba upotrebom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe.

Dodaju i da je na mjestu događaja u toku uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Ubica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu.

Pahoki je penzionisani vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu.

Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobjegao, ali ga je policija uhvatila u blizini jednog kafića. Ubio je majku, štićenike i zaposlenike doma.

Kako neslužbeno doznaje Moj Portal, Krešimir je navodno, kao i gotovo svaki dan posljednjih 10 godina, neposredno prije krvavog pohoda sjedio ispred dućana u Donjem Daruvaru i pio pivo.

U jednom trenutku došao je iza vatrogasnog doma i zamolio domara da njega i još jednog prijatelja odveze do grada. Domar mu je rekao da ne može jer ima posla.

“Mislio sam da treba do bankomata ili nešto slično. Na pamet mi nije padalo da namjerava napraviti tako nešto. I onda čujem ovo. Ne znam što bih vam rekao, u šoku sam!”, rekao je domar.

Krešimirova majka je navodno već 10 godina smještena u Domu za starije i nemoćne Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...