PANIKA U SRBIJI: "Američki izviđački avion špijunira našu vojsku iz vazdušnog prostora BiH"

Letjelica je poletjela oko 7 sati iz Konstance, odnosno baze "Mihail Kogalničanu", pišu gotovo svi odreda mediji u Srbiji.

  • Regija

  • 22. Jul. 2024  

  • 1

Veliki značaj mediji u Srbiji danas su dali informacijama da izviđački avion za prikupljanje obavještajnih podataka i presretanje komunikacija CL-650 "Artemis" koji koristi Ratno vazduhoplovstvo Oružanih snaga SAD, ponovo leti iznad BiH i oko granica Republike Srbije.

Letjelica je poletjela oko 7 sati iz Konstance, odnosno baze "Mihail Kogalničanu", pišu gotovo svi odreda mediji u Srbiji.

Letjelica se navodno odatle zaputila prema sjeverozapadu, gdje je ušla u mađarski vazdušni prostor i letjela uz sjevernu granicu Mađarske i Srbije, da bi zatim kroz hrvatski vazdušni prostor došla do BiH.

Nakon pristizanja u vazdušni prostor BiH, "Artemis" je nastavio da se kreće na potezu Tuzla-Sarajevo-Mostar, odakle letjelica američkog vazduhoplovstva može da prikuplja podatke o položajima jedinica i ratne tehnike Vojske Srbije, navode srbijanski mediji.

altPolitika.rs / Screenshot

altAlo.rs / Screenshot

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...