BOŠNJAČKA STRANKA ULAZI U VLADU CRNE GORE: Preuzimaju čak pet ministarstava, imat će šefa crnogorske diplomatije...

Ulazak BS-a u rekonstruiranu vladu, međutim, na društvenim je mrežama izazvao i lavinu oštrih reakcija...

  • Regija

  • 22. Jul. 2024  

  • 0

Glavni odbor Bošnjačke stranke danas je i zvanično odlučio da uđe u rekonstruisanu Vladu Milojka Spajića, saznaje utjecajni crnogorski portal CdM.me.

Prema saznanjima CdM-a, BS-u će pripasti pet ministarstva i to: vanjskih poslova; dijaspore; rudarstva, nafte i gasa; socijalog staranja; demografije i regionalnog i investiocionog razvoja i saradnju sa NVO. Osim toga BS dobija i mjesto potpredsjednika Vlade.

Novi ministar vanjskih poslova biće lider te partije Ervin Ibrahimović.

Poslanici Skupštine Crne Gore raspravljat će o rekonstrukciji 44. Vlade premijera Milojka Spajića.

Prema ranijem koalicionom sporazumu u rekonstruiranu Vladu ući ćei snažno priosrpske partije Andrije Mandića i Milana Kneževića.

CdM je već objavio da se nezvanično napravila kombinatorika vezano za resore koje će pokrivati Nova i DNP. Prema nezvaničnim informacijama, Simonida Kordić bi mogla biti nova ministrica turizma. Budimir Aleksić se pominje kao kandidat za resor prosvjete, ali se pominje mogućnost da ipak bude potpredsjednik Vlade za prosvjetu i kulturu. Moguće je da rekonstrukcijom i resor urbanizma, prostonog planiranja i državne imovine bude podijeljen na dva resora.

Ulazak BS-a u rekonstruiranu vladu, međutim, na društvenim je mrežama izazvao i lavinu oštrih reakcija...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...