I TO JE MOGUĆE: Općina u BiH do 50 posto subvencionira ugradnju solarnih sistema na privatnim kućama, potrebno je samo...

Krajnji rok za dostavu prijava je 20. august 2024. godine do 17 sati.

  • Ekonomija

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

Općina Ilidža je otvorila javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema na stambenim objektima individualnog stanovanja.

Ova inicijativa je dio projekta „Zeleni ekonomski razvoj – faza III“ (GED III), koji finansira Švedska, a implementira kancelarija UNDP-a u Bosni i Hercegovini.

Cilj ove akcije je da podrži prelazak na čistiju energiju i smanji zagađenje zraka, energetsku nesigurnost, emisiju stakleničkih plinova, te broj respiratornih bolesti.

Građani koji posjeduju stambene objekte u Općini Ilidža mogu se prijaviti za subvenciju koja pokriva do 50% troškova nabavke i ugradnje solarnih panela.

Prijave za subvenciju mogu podnijeti svi vlasnici ili suvlasnici stambenih objekata na području Općine Ilidža, koji ispunjavaju uslove navedene u Javnom pozivu.

Krajnji rok za dostavu prijava je 20. august 2024. godine do 17 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...