VELIKI POSAO NA JUGU ZEMLJE: Traži se firma za izgradnju elektrane vrijedne 82 miliona KM

Rok za prihvatanje ponuda je 1. oktobar ove godine

  • Ekonomija

  • 18. Avg. 2024  

  • 0

Elektrprivreda HZHB Mostar objavila je tender za izgradnju solarne elektrane EP HZHB1 u Stocu.

Vrijednost projekta je 69.997.992 KM bez PDV-a, odnosno oko 82 miliona KM kada se uključi i ovaj porez, izvještava BiznisInfo.ba.

Projekt podrazumijeva izradu izvedbenog projekta i izgradnju prve faze fotonaponske elektrane EP HZHB1.

To uključuje nabavku i ugradnju opreme za punu funkcionalnost spomenute elektrane, provedbu ispitivanja, ishođenje upotrebne dozvole, puštanje u probni rad, te održavanje u periodu od 36 mjeseci do dobijanja trajne dozvole.

Rok za prihvatanje ponuda je 1. oktobar ove godine.

Osim toga, raspisan je i poseban tender za izgradnju transformatorskih stanica i dalekovoda za ovu elektranu. Vrijednost ovog tendera je 34 miliona KM bez PDV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...