PROVJERENE STILSKE FORMULE: Sedam kombinacija sa haljinama i patikama koje funkcionišu besprijekorno.

Magazin Elle je izdvojio sedam kombinacija sa haljinama i patikama koje funkcionišu besprijekorno.

  • Žena

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

Patike su, bez sumnje, jedan od naših omiljenih modela obuće, i njih rado nosimo bez obzira na to koje je trenutno godišnje doba. Ipak, tokom ljeta, na modnom radaru pojavljuje se jedna (nekada nezamisliva) odjevna kombinacija koju biraju mnoge djevojke koje zanima moda.

Upravo tada na scenu stupaju sve patike koje ste birali tokom proteklih mjeseci, dok iz garderobera tražimo živopisne ljetnje haljine koje sa radošću vraćamo u život. Magazin Elle je izdvojio sedam kombinacija sa haljinama i patikama koje funkcionišu besprijekorno.

Retro

Osvrćući se na trend retro patika, mora se istaći da je ovo bila veoma dobra godina za Adidas, (od Sambi, preko Spezial do Gazelle), jer su svi navedeni modeli rapidnom brzinom postali najtraženiji komadi. Teško ćete pronaći haljinu uz koju se ove patike ne bi uklopile. Odaberite crni ili svetliji par za neutralni outfit ili naglasite proljećni duh nekom hrabrom bojom, kao na primjer crvenom.

Sportski

Haljine sa leopard-printom dominiraju modnom scenom već nekoliko sezona, a ukoliko ne biste rekli da su one pravi izbor za vas, usudite se da im pružite opušteni preobražaj uz par 'chunky' patika. Mislimo na tzv. 'dad sneakers' i trkačke modele sa debelim đonom na čijim krilima biste lako mogli preći dnevnih 10 000 koraka.

Monohromatski

Ako planirate da nosite svoje patike uz šarene haljine, možda bi trebalo da razmotrite nešto jednostavnije patike koje neće odvraćati pažnju od njih. A šta bi moglo biti klasičnije od monohromatskog para?

Duboke patike

Converse patike su uvek bile omiljene među svim generacijama, a primjećuje se da ih sve više influenserki ponovo nosi. Ako već imate par, to je savršeno, jer je dizajn dubokih modela patika jedan od najlakših za kombinovanje uz haljine.

modafoto: Instagram/tamaramory

Bijele platnene patike

Ako ste minimalista, vjerovatno već imate par klasičnih platnenih patika u vašoj kolekciji obuće. Nas je inspirisao način na koji je Kim koristila svoje kako bi cvjetnoj mini haljini dala zanimljiv štih.

Patike za trčanje

U redu, možda nismo profesionalne maratonke, ali to ne znači da volimo da vidimo kako oni koji trče koriste svoje sportske patike u kombinaciji sa komadima koji nisu helanke. Koliko se vama dopada Vivijanina kombinacija asimetrične haljine i patika za trčanje?

Sive patike

Već smo utvrdili da monohromatske patike izgledaju šik uz haljine, posebno u svrhu kontrasta sa bijelom haljinom. Kada je riječ o jednobojnim patikama, ne postoji elegantnija opcija od elegantne sive. To je očigledan izbor kada je crna previše teška, a bijela previše svijetla.

modafoto: Instagram/kimturkington_

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...