PUNO BOLJE OD JOGURTA: Izgorjela je na suncu i ovo ju je spasilo za pola sata

U potrazi za rješenjem Cindy je dobila savjet koji se činio vrlo neobičnim.

  • Jeste li znali

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

Izlazak na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom može imati neugodne posljedice poput opasnih opeklina.

Britanka Cindy Allen-Stewart to je iskusila iz prve ruke nakon odlaska na plažu. Iako se namazala kremom za sunčanje, osjetljiva koža ju je pekla, a leđa su joj bila crvena i upaljena, prenosi britanski The Sun.

U potrazi za rješenjem Cindy je dobila savjet koji se činio vrlo neobičnim. Opekline od sunca namažite pjenom za brijanje i ostavite pola sata, podijelila je savjet.

“Pjena će početi izvlačiti temperaturu iz kože. Ne brinite ako vas koža počne svrbjeti, upravo tako pjena za brijanje djeluje na upaljenu kožu. A kada osjetite hladnoću na opečenom dijelu kože, to je također dobar znak. Mentol iz pjene za brijanje hladi kožu i snižava temperaturu”, napisala je Cindy na svom profilu.

Iako je bila skeptična, Cindy je primijetila poboljšanje, ali i savjetovala se da ponovi postupak ako opekline budu prisutne i sljedeći dan, prenosi N1.

Ipak, važno je napomenuti da se ovaj trik ne smije smatrati zamjenom za zaštitu od sunca. Krema za sunčanje i dalje je potpuno neophodna kada se izlazi na sunce, a Cindy je otkrila da je njoj trik s pjenom za brijanje učinkovit bio učinkovit nakon što je izgorila na suncu. Podijelila je da je prije koristila gel aloje, ali je priznala da se trik s pjenom pokazao učinkovitijim, prenosi Krstarica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...