ŠOK I NEVJERICA U SUSJEDSTVU: Snažno nevrijeme sve uništilo - "Tako veliku tuču nikad nisam vidio!" (VIDEO)

Zaleđe Ploča zbraja štete nakon jake oluje s ledom koja ih je pogodila jučer poslijepodne.

  • Regija

  • 23. Jul. 2024  24. Jul. 2024

  • 0

Stanovnici Općine Pojezerje, koja se nalazi u zaleđu Ploča, zbrajaju štete nakon oluje kakvu, kažu, ne pamte. Led je bio veličine oraha, prenosi Dnevnik.hr.

"Ja takvu krupu u životu nisam vidio krupnu. Bilo je krupe, bilo je svega, ali ovakve veličine nije bilo”, rekao je Ivan Čotić.

Stradala je vinova loza, ali i voćke. Poljoprivrednici su očajni i ističu da su ih prošle godine zadesile poplave, a ove godine led.

“Tu je padala 20 minuta. Tu je šteta 80 posto, a ovdje je stolno grožđe, tu je šteta 100 posto, nema više oporavka nikakvog”, napomenuo je Petar Petrušić.

Prave razmjere štete znat će se tek za nekoliko dana.

“Naše povjerenstvo za procjenu štete će kroz nekoliko dana izaći na teren i obići zahvaćeno područje i utvrditi razmjere štete. Nakon toga ćemo poduzeti neke zakonom propisane mjere za proglašenje elementarne nepogode”, najavio je načelnik Borislav Dominiković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...