"OPRAVDANJA ZORE VIDOVIĆ NIŠTA NE ZNAČE"; CRNADAK PITA: "O kakvim deponovanim sredstvima u inostranstvu je govorio Dodik?"

"Informacija o velikoj količini novca u inostranstvu ima ogroman značaj i predstavlja pitanje od velikog interesa za cjelokupnu javnost", rekao je Crnadak.

  • Politika

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Nakon gostovanja Milorada Dodika na RTRS, gdje je Dodik, koji je najavljen kao predsjednik manjeg bh. entiteta, izjavio je da Rs raspolaže većom količinom novca koji je deponovan u inostranstvu, ali se ne može transferisati na račune u Rs zbog američkih sankcija, obratio sam se poslaničkim pitanjem ministrici finansija Rs Zori Vidović.

Izjavio je ovo Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika PDP u Narodnoj skupštini Rs, ističući da je u istom gostovanju Dodik potvrdio da se radi o novčanom iznosu dovoljnom za višegodišnje nesmetano funkcionisanje Rs.

"S obzirom da Rs ima značajne neizmirene obaveze prema brojnim dobavljačima, te da se često i značajno zadužuje, nekad i po veoma nepovoljnim uslovima, informacija o velikoj količini novca u inostranstvu ima ogroman značaj i predstavlja pitanje od velikog interesa za cjelokupnu javnost", rekao je Crnadak.

alt

Također, s obzirom na to da se ne radi o privatnim sredstvima, nego o sredstvima Rs, tzv. 'narodnom novcu', Crnadak je od ministra finansija zvanično zatražio odgovor koliki je tačno iznos sredstava deponovanih u inostranstvu, o kojima je govorio Dodik, šta je njihov izvor, odnosno koje je porijeklo tog novca i gdje se tačno nalazi?

"Današnja opravdanja Zore Vidović ništa ne znače, budući da je Dodik precizno, što se čuje na snimku njegovog gostovanja, rekao da Rs ima novac u inostranstvu, da ne može da ga prebaci zbog američkih sankcija, te da je to dovoljno novca za višegodišnje nesmetano funkcionisanje Rs. Iz svih ovih razloga, tražim zvanični odgovor na ovo pitanje, koje je od ogromnog značaja", naveo je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...